Manisa’nın Soma ilçesinde özel bir kömür madeni işletmesinde meydana gelen elim kazanın ardından yaralar sarılmaya başlandı.

Spor dünyasının da büyük destek verdiği kampanyalar düzenleniyor. Soma’ya en yakın Süper Lig takımı konumunda bulunan Akhisar Belediyespor, 18 Mayıs Pazar günü Manisa 19 Mayıs stadında konuk edeceği Kasımpaşa maçı öncesi ısınmak hareketleri sırasında üzerinde soma yazılı siyah tişörtler ile çıkacağı bildirildi.

Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel yaptığı açıklamada “Millet olarak büyük üzüntü içerisindeyiz. Komşu ilçemiz Soma’da yaşanan felaket hepimizi derinden yaralamıştı. Spor dünyası da bu konuda duyarlılığını ortaya koymuştur. Bizler de elimizden ne geliyorsa herşeyimiz ile Soma’nın yanındayız” dedi.

Akhisar Belediyespor kaptanı Emrah Eren ise tüm futbolcular olarak elde ettikleri gelirleri tamamen Soma’ya aktaracaklarını dile getirdi. Öte yandan Akhisar Belediyesporlu oyuncular çıkış sırasında “başımız sağolsun” pankartı ile çıkarken maç sırasında ise siyah kol bandı takacakları bildirildi.