Sahası olan Manisa 19 Mayıs stadında  ilk defa Çaykur Rizespor karşısında 4-0  lık mağlubiyet Akhisar Belediyespor’da istifa getirdi.

Maç sonrası  yönetim kurulu ile Mustafa Reşit Akçay ile yapılan görüşme sonrası yollar ayrıldı. Geçtiğimiz sezon  Akhisar’ın Trabzonspor karşısında  deplasmanda aldığı 4-2’lik galibiyet sonrası, Trabzonspor’u bırakan Reşit Akçay, bu sezonda Rize karşısında evinde aldığı 4-0 mağlubiyet sonrası  Akhisar’ı bıraktı.  Mustafa Reşit Akçay ve ekibi Rize maçının  bir gün öncesi  2. Basketbol liginde mücadele eden Akhisar Belediyespor  Sakarya Büyükşehir Basket  müsabakasını  basın tribününde izlerken sıkıntılı  ve yüzü asık olarak maçı izledi. Devre arasında  ekibi ile birlikte salondan ayrıldı. Aynı  müsabakayı şeref tribününde Belediye Başkanı Salih Hızlı, Kulüp başkanı Hüseyin Eryüksel ve yönetim kuruluda izledi.

Yeni hoca hafta içi belli olacak

Başkan  Eryüksel ve yönetim kurulu ile Teknik Direktör  Mustafa Reşit Akçay’ın  maç sonrası uzun süre yapılan toplantıdan sonra, basın sözcüsü İbrahim Evren Acar tarafından, “2014-2015 sezonu için anlaştığımız teknik direktörümüz Mustafa Reşit Akçay ile karşılıklı konuşarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız.Hocamız ve  camiamız için hayırlı olsun. Hocamıza ve ekibine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Yeni teknik direktörümüz konusunda hafta içinde resmi açıklama yapılacaktır”. Açıklaması yapıldı. Yönetim kurulunun teknik direktör  arayışına hemen başladığı öğrenildi. Yeni teknik direktör için Fuat Çapa, Mehmet Özdilek ve Bülent Korkmaz’ın  adları geçiyor.

Geçen sezon 15.haftada puan 19'du

Ligin ilk 4 haftasında 10 puan toplayan, 11 haftada sadece 7 puan alabilen  Akhisar Belediyespor, ligin ilk yarısının son haftasına girilirken 11. Sırada bulunuyor. Akhisar’ın geçtiğimiz sezonda  15. Hafta sonunda  yine 11. Sırada  bulunuyor; puanı 19 du. Bu sezon  ligin ilk yarısının 16 hafta sonunda açıklanırken,  Akhisar Belediyespor  31 Aralık  Çarşamba günü  Ziraat Türkiye Kupası (B) gurubunda  Manisa 19 Mayıs stadında  Keçiörengücü ile saat 13.00 te mücadele edecek. Yeşil siyahlılar  ligin ilk yarısının son maçını deplasmanda  3 Ocak Cumartesi günü Bursaspor ile karşılaşacak.