Spor Toto Süper liginde mücadele eden Akhisar Belediyespor  18 Ekim Pazar günü kendi evinde oynayacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarına başladı.

Antrenman öncesi Gazetecilere açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Cihat Arslan Eskişehirspor maçının  Fenerbahçe maçından daha zorlu olacağını söyledi.  Fenerbahçe maçını değerleniren  Arslan, “Kağıt üstünde favori Fenerbahçe’ydi. Zor bir karşılaşma olsa da benim beklediğim gibi geçti.  İlkyarı da Fenerbahçe’nin bize yönelik yoğun pozisyonlarda bulunacağını ve bizimde kontra ataklar yaratırız şeklinde planlar yapmıştık ancak ilkyarı da bu planımız pek oturmadı, ikinci yarıda ise daha farklı bir oyun anlayışı ile istediğimizi elde ettik. Sonuç olarak aldığımız 1 puanın yanı sıra özgüvenimizi de kazandık.  Rakibin kim olduğu  bizim için çok önemli değil,  eğer bir şeyler yapıyorsak karşılığını muhakkak alırız. Ama artık Fenerbahçe maçını geride bırakıp Eskişehirspor maçına yoğunlaşacağız” açıklamalarını yaptı. 

Milli maç nedeni ile verilen arayı en iyi şekilde değerlendireceklerinin altını çizen Arslan Pazar günü Göztepe ile oynanacak olan ve Yunus Yıldırım’ın jübile yapacağı hazırlık maçı ile ilgili de “İyi bir ara dönemi geçirmek için hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Cumartesi günü futbolcularımızın fiziki durumunu ne değerde olduğunu görmek için bir test yapacağız. Göztepe ile oynayacağımız ve Değerli hakemlerimizden Yunus Yıldırım’ın jübile yapacağı maç ise bizim için iyi bir hazırlık maçı olacak. Yunus Yıldırım’a da Türk futboluna kattığı değerlerden dolayı teşekkür ediyorum.” Sözlerini kullandı.

Geride kalan 7 haftanın değerlendirmesini de yapan Arslan, “Çok daha fazla puan alabilir ve şuan 4.Sırada olabilirdik. Özellikle deplasman maçlarında çok basit puanlar kaybettik. Ama topladığımız puanlardan da memnunuz şükürler olsun.” Dedi

UEFA hedefi ile ilgili gelen soruyu da yanıtsız bırakmayan Cihat Arslan, bu sezon için böyle bir hedeflerinin olmadığını, takımın oturduğu takdirde bir iki sezon sonrasında ancak mümkün olabileceğini aktardı. 
Eskişehirspor maçının Fenerbahçe maçından daha zorlu geçeceğini söyleyen Arslan, “Piskolojik olarak Fenerbahçe maçından daha zor olacak. Çünkü Fenerbahçe karşısında yenilmek demek kolay olanı seçmektir. Ama kendi rakibiniz olan bir takım karşısında puan kaybetmek zor olan bir şeydir bu nedenle bu maçı önemsiyoruz.” Dedi. 

Yılmaz Atabarut tesislerinin bakıma alınması nedeni ile antrenmanı Karabulut tesislerinde gerçekleştiren Akhisar Belediyespor’da milli takıma giden Gine’li futbolcusu Leocisio Sami,  izinli olan futbolcular Merter Yüce, Lomana LuaLua ve douglao katılmadı. Isınma hareketleri ile başlayan ve yaklaşık 30 dakika süren antrenman düz koşu ile son buldu.