Spor Toto Süper Lig’in 13. Haftasında deplasmanda Beşiktaş’a konuk olacak Akhisar Belediyespor hazırlıklarına başladı. 

Yılmaz Atabarut Tesislerinde başlayan antrenman öncesi teknik direktör Cihat Arslan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Bursaspor maçı ile ilgili çok önemli bir rakibi geride bıraktıklarını ifade eden Akhisar Belediyespor’un teknik direktörü Cihat Arslan; “Zorlu geçen bir karşılaşmayı iyi oynayarak kazandık. Gündüz maçıydı, zordu hava şartları farklıydı. Hep gece oynamaya alışmıştık. İki takım açısından da zordu. Oyuncularımı kutluyorum. İnşallah bu başarının devamı gelir. 

Başarının ekip işi olduğunu belirten Arslan; “Burada yönetime, futbolculara teşekkür etmek lazım. Kulüp organizasyonu doğru gidiyor, taraftar şehir bu başarıyı getiriyor. 

Hakemler iyi niyetli ama hata yapılıyor

Her maçın ayrı bir hikayesi var genel olarak baktığınız zaman hakemler iyi niyetli, kötü niyetli hakemimiz yok. Ama çok hata yapıyorlar, yani arkasında kötü niyet kesinlikle yok hata oranları yüksek. İnşallah devre arasında Merkez Hakem Komitesi çalışarak bu hatalar düzeltilir. 

Hedeflerinde önümüzdeki Beşiktaş maçı olduğunu söyleyen Arslan; “Hedeflediğimiz bir puan yok, şuan hedefimizde Beşiktaş maçı var. Onu da kazanırsak hedeflediğimiz yere bir adım daha gidiyoruz. Hedeflediğimiz pozisyon puan açısından iyi gidiyor ama daha iyisi olur mu insan hep bunu arzuluyor. Şuan tam motivasyonla Beşiktaş maçına hazırlanıyoruz.” Dedi.

Devre arasındaki transfer sezonu ile ilgili geçtiğimiz akşam Lig Tv’deki katıldığı programda bazı rötuşlar yapabiliriz demesini açıklayan Arslan; “Ben bu takımın havasını bozamam. Rötuş şu demek oluşan tablonun aynı şekilde kalarak çok küçük dokunuşlar demek. Burada şunun yerine bu oyuncuyu bunun yerine bu oyuncuyu alıyoruz dan çok bütçemizi düşünerek rötuş yapabiliriz dedim. O gidecek puan durumumuza göre değişebilir. Önümüzdeki 5 maçın sonucundaki tablo o rötuşu yapabileceğimizi gösterecek. Ama takımın bozulması kimse tarafından arzu edilmez. Bu çocuklar burada olmayı da övgüyü her şeyi hak ediyor. Onları bozmak niyetinde kesinlikle değiliz. 

Beşiktaş maçından çok Sivas, Kayseri ve Osmanlıspor maçları bizim için daha zor geçeceğine inanıyorum. Bizim hayalimiz Beşiktaş karşısından galibiyetle dönmek. Çok zor geçeceğini biliyorum. Bizim işimiz bu hayali gerçekçi bir tablo üzerinden gitmek. Kazanmayı her hoca ister her futbolcu ister ama bunun gerçekleşmesinin de çok zor olduğunun da bilincindeyiz.” Dedi.

Hamza Hamzaoğlu’un ayrılmasını vicdanlar kabul etmedi

Tabi ki yönetimin takdiridir. Ama vicdanlar bunu kabul etmedi. Yönetimin kurulu takdirine Hamza hoca da uydu. Hamza bizim hem arkadaşımız hem kardeşimiz. Ayrıldıktan sonra da Mustafa Denizli ismi gelebilecek isimler arasından en doğrularından birisiydi bence.” Dedi.

İlk gün çalışmaları ısınma hareketleri ve düz koşu ile devam etti. Çalışmalara hafif sakatlığı bulunan Ahmet Cebe takımdan ayrı olarak çalıştı. İzinli olan Sami ve N’guemo çalışmalara katılmadı.