Basketbol erkekler  1. Liginde 2. Hafta maçında, Akhisar Belediyespor rakibi Gelişim Koleji’ni  3. Ve 4. Çeyrekteki oyunu ile  24 sayı farkla  90-66 yendi. 1. Çeyreği 9 sayı, devreyide 3 sayı farkla yenik kapayan  Akhisar Belediye 3. Çeyrek sonunda  17 sayı, maç sonunda da  24 sayı farkla rakibini yendi.

Ligin ilk haftasında deplasmanda 2 uzatma sonunda  Mondi’yi 85-83 yenen  Akhisar Belediyespor müsabakaya  Keylon Tobiüs, Erdem İlter, Ahmet Fatih, Daniel Clayton, Hakan Yapar ilk 5 ile maça tukuk başladı. Rakip Gelişim de maça Koleji Marvin Hilton, Özcan Sürücü, Reha Öz, Feyzi Çelebioğlu, Kendall Lamont ile ilk 5 le başladı. İl 5 dakika karşılıklı basketlerle 12-10 gelişim lehine geçildi.  İl çeyreğin son 5 dakikasında  ev sahibi Akhisar karşısında üstürlük sağlayan rakibi 2. Çeyreğe 9 sayı önde başladı.2. çeyrekte  farkı azaltmak ve öne geçmek için Akhisar seyircisinin de desteği ile  devreye yine de  3 sayı da geride bitirdi. 3. Çeyreğe adete fırtına gibi başlayan yeşil siyahlılar rakip potaya 27 sayı atarken, Gelişim 11 sayıda kaldı. Son çeyrekte Akhisar fırtınası hızını kesmedi. İlk yarıda taraftarlarının üzüntüsünü  sevince çevirerek müsabakayı  24 sayı farkla 90-66 kazandı. 2 de 2 yaptı.

Ev sahibi Akhisar’da 4 oyuncu Keylon Tobias (25) Hakan Yapar (16),Erdem İlter (13), Mert Gizir (12) çift hanelere ulaşırken, rakip Gelişim’de  2 oyuncu Marvın Hılton (22), Kendall Lamont (18) çift haneleri yakaladılar.

Müsabaka sonunda  Kaymakam Kaan Peker ile birlikte maçı izleyen kulüp başkanı Hüseyin Eryüksel parkeye inip  koç Zafer aktaş ve oyuncuları tek tek tebrik etti.