Akhisar Belediyesi tarafından ihale edilen, “Akhisar Arena” inşaatını yüklenen Hayranoğulları  İnşaat  firması sözleşme hükümlerine uymadığı için  Belediye  Fesih kararı aldı. Firmaya Noter  kanalı ile  durum bildirildi.

Akhisar Belediyesinin  kamuoyuna  duyurulması için  yaptığı basın açıklaması aynen şöyle; “Belediyemiz tarafından  Hayaranoğulları İnşaat  Firmasına yaptırılan Akhisar  stadyum ve  kapalı spor salonu işinde, Müteahhit  firma, ilgili sözleşme  hükümlerine göre uymadığı gerekçesi ile  sözleşme akdi 21.12.2015 tarih itibarı ile kendilerine gerekçeler bildirilerek fesih  edilmiştir. Süreç devam etmektedir. Gelişmeler ile ilgili ilerleyen dönemde kamuoyuna bilgi verilmeye devam edilecektir.” Deniyor.

İhale yasası ve yönetmelik hükümlerine göre,  yetkililer v e teknik kişiler tarafından  fesih kararının  yüklenici firmanın alacağı kararlar sonrası  daha netlik kazanacağını  söylüyorlar.  Müteahhit firmanın teminatı belediye tarafından gelir olarak  kaydedildikten sonra,   Belediye  bu güne kadar yatırımda  yapılanların tespitini yaptıracak. İnşaatın yüzde kaçının yapıldığı tespit edilecek. Hak edişler karşılığındaki ödemeler  ile, inşaatın  bu güne kadar yapılan bölümü karşılaştırılacak. Hangi taraf alacaklı ise karşılıklı ödemeler yapılacak. Tabii ki  Firmanın bu tespite  itiraz hakkı bulunuyor. Bu kez  mahkemeler  devreye girecek. Mahkemelerin ara kararında, kalan bölümü için ihale kararının önü açılırsa, Belediye kalan bölüm için  tekrar ihaleye çıkacak. Kalan bölümün  ne kadar zamanda başlayacağı ve ne kadara yapılacağı da  meydana çıkmış olacak.