Haber Merkezi - Akhisarlı Oryantiringciler Akhisar Belediyesi’nin katkılarıyla 22 Aralık’ta 50 kişilik bir grup ile Edremit Hanlar bölgesinde Karaağaç, Balıkesir, Akhisar, Ekin Koleji,Konak Belediyesi, Doruk Dağcılık Kulübü ve Yakamoz oryantiring gruplarının da katıldığı etkinlik düzenlendi.

Toplam 226 sporcu 27 eğitmenin katıldığı oryantiring etkinliğine Akhisar Zeynep Gülin Öngör Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Kayhan Ergun Teknik ve Meslek Lisesi, Adnan Menderes Anadolu Lisesinden eğitim alan öğrenciler ve öğretmenleri Serani Gül, Serdar Çengil, Süleyman Kollu, Özkan Saydam, Tülin Arpacı ve Özgür Morbel katıldı.

Etkinliğin oldukça faydalı geçtiğini ifade eden Oryantiring Federasyonu Manisa Temsilcisi Özgür Morbel; “Oryantiringi yaparak, yaşayarak öğreniyoruz. Öğrencilerimiz barındırdığı oksijen bakımından dünyadaki iki yerden biri olan Kaz dağlarında hem doğanın tadını, hem de oryantiring yapmanın mutluluğunu yaşadılar. Bu tür etkinlikler gençlerimizin ve çocuklarımızın kendine güvenen bireyler olarak, topluma kazandırılması sağlanacaktır. Gençlerimiz neler başarabileceklerini ancak tatbik ederek daha iyi anlamaktadır. Elde edilen başarmışlıklarda farklı alanlarda elde edilebilecek başarıların anahtarlarıdır.” Dedi.