Akhisarpress.com/ÖZEL - Akhisar’da Akhisar Belediyesi Yılmaz Atabarut Tesisleri yanında hizmete açılan Motokros pistinde sporu yaygınlaştırmak için 2 günlük tanıtım ve eğitim organizasyon gerçekleştirildi.

Türkiye Motor Şampiyonasının bir ayağı 9-10 Kasım’da Akhisar’da yapılacağını ifade eden, aynı zamanda Akhisarlı olan Kemal Kantar Akhisarpress muhabirine yaptığı açıklamada; “Akhisar’da gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon, Akhisar Belediyesinin katkılarıyla Dünya Şampiyonası bile yapılabilecek standartlarda olan Motokros pistinde bu sporu yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu bir adrenalin sporu, aynı zamanda motosiklet sürücülerinin dikkatlerini geliştirmek için alt yapı sağlayan bir spordur. Trafiğe tam kapalı alanda, korumalı kıyafetlerle yapılmaktadır. İzmir’den ve Ankara’dan gelen eğitmen arkadaşlarımız burada vatandaşlarımıza eğitimler vermektedir. Bu organizasyonumuz için Belediye başkan yardımcımız, Ticaret Borsası başkanımızı, Emniyet müdürümüzü davet ettik. 2 gün süren bu tanıtım ve eğitim programımız çok verimli geçtiğine inanıyoruz. Akhisar gibi motosikleti seven bir memleketten bu dalda sporcuların çıkmasını istiyoruz.”diye konuştu.

Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak Akhisarpress muhabirine yaptığı açıklamada; “Akhisar’da motor ve bisiklete çok düşkün bir ilçeyiz. Vatandaşlarımız ücretsiz olarak burada eğitim alabilirler. Kemal ağabeyimiz bu konuda her türlü desteği vermektedir. Ona da bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Akhisar’da iki aydır faaliyette olan Yunus Ekiplerinin de burada eğitim sürüşü yaptıklarını belirten Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan Akhisarpress muhabirine yaptığı açıklamada; “Yunus Ekibinde olan arkadaşlarımız burada konsantre eğitimi aldılar. Zaten bu işi biliyorlardı ancak burada uzman eğitimcilerin yardımlarıyla daha da kendilerini geliştirdiklerine inanıyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Motosiklet sporunun insanı çok motive edici bir spor olduğunu ifade eden Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat Akhisarpress muhabirine yaptığı açıklamada; “Motosiklet sadece sokakta binmek için yapılmış bir alet değil, çok iyi donanımlı kıyafetlerle motosiklete binildiğinde daha fazla keyif alınacağına inanıyorum. Bu tip pist yerlerinde profesyonel eğitim almaya müsait bir yer. Akhisar’da çok ciddi bir motosiklet kullanıcı var. En önemli konu, lütfen kasklarını ve kıyafetlerini giysinler. Öncelikle emniyeti almak gerekiyor. Akhisar Belediye başkanımız Salih Hızlı’ya teşekkür ediyoruz. Drag sevenlere drag pisti, motokros sevenlere kros pisti hizmetini geçekleştirdi.” Dedi.

Profesyonel olarak Motokros sporunu yapan Akhisarlı Yağız Çatalcalı Akhisarpress muhabirine yaptığı açıklamada; “Kemal ağabeyimizin desteği ile burada uzun zamandır bu sporu yapıyorum. Akhisar’da insanlar yavaş yavaş bu spora ilgi duymaya başladı. Şimdiye kadar 8 aydır antrenmanlar yaptım. Önümüzdeki günlerde ilk yarışmama Hayrabolu’da katılacağım. Motokros çok keyifli bir spor herkese tavsiye ediyorum.”