Türkiye Masa Tenisi Federasyonunun 2016 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Kupası Büyükler Grup elemleri İstanbul, İzmir, Giresun ve Malatya'da yapıldı.

Grup eleme müsabakalarına 17'si bayan, 38'i erkek olmak üzere toplam 55 kulüp katıldı. Statü gereği, A, C ve D gruplarında ilk 4, B grubunda ise ilk 3 sırayı alan takımlar 19-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan Türkiye Kupası finallerine katılmaya hak kazandılar.

Manisa’yı ve Akhisar’ı temsil eden, Akhisar Gençler Birliği Spor Kulübü (AGB) Masa Tenisi takımı grubunu 2. Sırada bitirerek Türkiye Finallere katılmaya hak kazandı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU FENER BAHÇE İLE YARIŞACAK

Fener Bahçe Spor Kulübünün masa tenisi takımı  geçen yılı Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olarak tüm kamuoyunun takdirini kazanmıştı. Akhisar temsilcimiz AGB Masa Tenisi takımı da bu yıl İstanbul’da yapılacak Türkiye Finallerinde Fener Bahçe takımının Şampiyonlar Ligi Şampiyonu takımı ile yarışacak.

AGB Kulüp Başkanı Şafak Karayetim yaptığı açıklamada, kızların başarılarından gurur duyduklarını dile getirerek; “Biz Akhisar’ımızı ve Manisa’yı çok iyi bir şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Uzun zamandır iyi bir çalışma ile bu seviyeye kadar geldik. Yarı finallerde aldığımız başarılı sonuçlar neticesinde de Türkiye Finallerinde devlerle yarışacağız. Bizim için çok büyük bir başarı çünkü Fener Bahçe gibi büyük bir spor kulübünün Şampiyonlar Ligi Şampiyonu takımı ile aynı finallerde ter dökeceğiz. Sonuç ne olursa olsun, takımımızın bize yaşattığı bu gururdan dolayı oldukça mutluyum. Umarım finalleri de başarılı bir şekilde atlatırız.” Dedi.

Akhisar Gençler Birliği Spor Kulübü (AGB) Başkanı Şafak Karayetim, kulübü temsil eden Masa Tenisi sporcuları Ayşegül Dincer, Gamze Güney, Sema Tanışman, Rabia İzgi ve Aylin Aşar teşekkürlerini iletti.