Akhisarpress.com

Bu sezonda dar bir kadro ile Basketbol 2. Liginde mücadele eden Akhisar Belediyespor, geçtiğimiz hafta deplasmanda Maliye Milli Piyango karşısında aldıktan sonra, 2. Maçında da evinde Maçkolik Uşak Üniversitesi’ne yenildi. Geçtiğimiz sezon ligin sürpriz ekibi olarak, rakipleri karşısında başarılı olurken, yeşil siyahlıların Amerikalısı Tyrone Nelson sayı ve riaunt birincisi olarak ligi bitirmişti. Bu sezon Tyrone’nin formsuzluğu dikkat çekti. Geçtiğimiz sezon ortalama 20 sayının altına düşmeyen Tyrone Nelson Uşak karşısında sadece 13 sayı yapabildi.

Geçtiğimiz sezon Akhisar Forması giyen, Uşak’a transfer olan Onat Akiş müsabakanın son çeyreğinde dizinden sakatlanarak arkadaşlarının kucağında salonu terk etti. Maça ev sahibi Akhisar tutuk başlamasına rağmen birinci çeyreği 1 sayı geride 13-14 kapadı. 2. Çeyrekte rakibinin üstünlüğüne kabul eden Akhisar Belediye devreyi 11 sayı geride 26-37 bitirdi. İkinci yarının ilk dakikalarında saman alevi gibi biraz parlayan yeşil siyahlılar 11 sayılık farkı 7’ye indirdi. Son 4. Çeyrekte adeta uykudan uyanan Akhisar Belediye başa baş mücadele etmesine rağmen yinede salondan 3 sayı farkla 70-73 yenik ayrıldı.
Rakip Uşak’ta 34.28 dakika görev yapan Justin Anthoney Carter 22 sayı ile maçın en skor eri olurken, takımında Şahin Muzaffer Ekmen 14, Onat Akiş 10 sayı ile çift haneleri yakaladılar. Ev sahibi Akhisar Belediye’de 36.10 dakika görev yapan Güven Esmer 18, sayı, Tyrone Nelson 13 sayı, Can Terzioğlu 12 sayı, Darrius Dalton Morrow 11 sayı yaparak çift hanelere ulaştılar.