2014-2015 sezonu Spor Toto Süper  lige 3. Sezonunu  38 puanla 12. Sırada bitiren Akhisar Belediyespor’da futbolcular tatile çıkarken, Roberto Carlos ile yollarını ayıran  yönetim kurulu, yeni teknik direktör arayışı ve  inşaatı devam eden  Akhisar Arena stadının bir an önce bitmesi için kolları sıvadı. Başkan Hüseyin Eryüksel, stat için “Ya bitecek, ya bitecek” dedi.

Akhisar Belediyespor başkanı Hüseyin Eryüksel, “Belki geçtiğimiz 2 sezona göre puan cetvelinde daha alt sıralarda olmamıza rağmen, devre arasında  hoca değişikliği ile kısa zamanda toparlandık.3,5 sezon  Hamza Hamzaoğlu ve ekibinden sonra bu sezon 2 hoca ile ligi tamamladık. Şimdi futbolcular tatile çıktı. Şimdi  stresli kolları sıma sırası bizde. Önce yeni teknik direktör ile en kısa zamanda anlaşarak kamu oyuna açıklayacağız. Bu arada en önemli işlerimizin bir diğeri de inşaatı devam eden yeni stadımızı bitirilmesi için çaba sarf edeceğiz. Akhisar arena ya bitecek, ya bitecek” dedi.                   

Sezonunun devre arasında Mustafa Reşit Akçay’ ile yolların ayrılmasından sonra  göreve getirilen Roberto Carlos Akhisar Belediyespor’un başında  yarım sezon kalabildi. Yönetim kurulunda yapılar resmi açıklamada, “2014-2015 futbol sezonu 2.yarısında 1.5 yıllık opsiyonlu olarak anlaştığımız hocamız Roberto Carlos ve ekibiyle 2015-2016 sezonu için karşılıklı anlaşarak anlaşmamızı fesih etmiş bulunuyoruz. Kendisine ve ekibine Akhisar Belediyespor’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Yeni teknik direktörümüz konusunda  girişimlerimizi başlattık. Çalışmalarımız devam etmektedir.10 gün içerisinde yeni teknik direktörümüzü açıklamayı umut ediyoruz.” Deniyor. ” Roberto Carlos sosyal medya hesabı  üzerinden Akhisarlılara yayınladığı veda mesajında, “ Akhisar  benimle ile sözleşme yenilemek istemedi. Ben başkana ve tüm yönetime  4 ay boyunca kulübün parçası olma fırsatı verdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Zor bir 4 ay vardı. Zaferler ve zor zamanlar yaşadık. Son maçımız güzel bir zafer oldu. Bu çabalarından dolayı oyuncularıma da teşekkür ederim. Kendime çok yakın gördüğüm Akhisar’a ve Akhisarlılara da çok teşekkür ederim” dedi.

2014-2015  sezonunda 2 Ocak 2015 tarihinde Akhisar Belediyespor’da Mustafa Reşit Akçay’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan Roberto Carlos; Akhisar Belediyespor’la çıktığı 18 lig maçında 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 21 puan toplarken Ziraat Türkiye Kupasında 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak kupaya veda etmişti.