Haber Merkezi

 

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği  Zafer Haftası Yüzme Müsabakaları 27 Ağustos Pazartesi Günü Manisa da  yapıldı.

        

Manisa Atatürk Olimpik Spor Kompleksi’nde yapılan müsabakaların açılış törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Sağlık Müdürü Murat Türkyılmaz, ASKF Başkanı İsmail Aydın, sporcular ve aileleri katıldı. Birbirinden çekişmeli müsabakaların yaşandığı turnuvada İzmir, Manisa, Alaşehir, Akhisar ve Salihli den 16 kulüp ve 243 sporcu yarıştı. 5-6-7 yaş ve 8 yaş üzeri çocuklar kategorisinde yapılan müsabakalarda sporcular serbest, kurbağa, kelebek, sırt üstü ve serbest bayrak stillerinde performanslarını sergiledi.

           

Turnuvanın açılışında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, hedeflerinin Servet Tazegül, Aslı Çakır Alptekin, Gamze Bulut gibi olimpiyatlarda başarılı olacak sporcular kazandırmak olduğunu belirtti. Uçak konuşmasında, “Gençlerimizi yüzme sporuna yönlendiren başta anne ve babalara, Antrenörlere, kulüplere ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Önümüzdeki günlerde kesintisiz devam edecek olan etkinliklerimize kış ayında kapalı yüzme havuzu ev sahipliği yapacak. Bizlerde Manisa’dan olimpiyatlarda başarılar getirecek sporcuların çıkmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

            

Ardından geleceğin yüzücülerine seslenen Vali Halil İbrahim Daşöz ise, çocukların bu eğitimlerle geleceklerine yatırım yaptığını vurguladı. Vali Daşöz, “Çocuklarımız spor yaptıkça beden ve ruh sağlıklarını güçlendirmiş oluyorlar hem de kendilerinden sonra gelenlere örnek oluyorlar. Eğitim ile de hem kendi hem de ülkemizin geleceğine yatırım yapmış oluyorlar. Manisalılara eğitim ve spor konusunda gösterdikleri büyük ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Onları yüreklendiren velilerine ve Antrenörlerine teşekkür ediyorum. Atatürk Olimpik Spor Kompleksi’nin Manisa ve Türkiye için örnek bir tesis olduğunu görmekten mutluluk duydum. Gençlerimiz ve çocuklarımız için bu tesislerin sayısı daha da artmalı" dedi.


Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği Zafer Haftası Yüzme Müsabakalarına İlk kez katılan Karabulut Yüzme Yaz Okulu Büyük bir başarıya imza attılar. Yarışmanın sabah seansında yapılan 50 metre serbest kategorisinde; 8 yaş erkeklerde Karabulut Yüzme Yaz Okulu Sporcusu Adil Umut Göksugür Birinciliğe ulaşırken aynı kategoride Karabulut Yüzme Yaz Okulu Sporcusu Ozan Deniz Aguş İkinciliğe ulaştı. Altın ve Gümüş madalyalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak ‘In elinden alan sporculara ayrıca eşofman takımı ve Atatürk Spor Kompleksinden 3 ay ücretsiz abonelik hediyesi takdim edildi.  8 Yaş Kızlarda Karabulut Yüzme Yaz Okulu Sporcusu Nil Kaplan da İkinci Olarak Gümüş Madalyasını ve hediyelerini İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin’in elinden aldı. Ayrıca Yarışlarda ilk 20 ye giren tüm sporcular Bronz madalyayla ödüllendirildiler.


Karabulut Yüzme Yaz Okulu Baş Antrenörü Çağatay Özçelik İlk kez katıldıkları turnuvada 6 hafta gibi kısa bir sürede oluşturmuş oldukları üst grupla yarışmaya toplam on iki sporcuyla katıldıklarını İzmir ve Manisa da ki köklü kulüplerin arasından sıyrılarak derece almalarının Akhisar da ki sporcuların her branşta başarılı olabildiğini kanıtladığını belirtti. Baş Antrenör Çağatay Özçelik Koordinatörlüğünde yardımcı Antrenörler Kaan Çadır, Ebru Yıldırım, Fırat Çeler, Esra Güren, Gökmen Pome, Görkem Akgün ve İsmail Samet Yaman‘dan oluşan ekibinin böyle büyük başarıya imza atmasının kulüpleşme adına adımların daha hızlı atılmasına yaklaşıldığını belirterek Akhisar da yüzme sporunda da sistemli çalışmalar ve Antrenmanlarla Akhisar’ın yüzme sporun dada adını duyuracağından emin olduklarını belirtti.