PFDK Akhisar Belediyespor'a, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketten dolayı 9 bin lira para cezası verdi...
Bu cezanın ardından akıllarda bazı soru işaretleri oluştu...

Bir hafta önce şampiyonluğunu ilan ederek Akhisar deplasmanına gelen Fenerbahçe, maç öncesi sahaya çıkarken rakibi tarafından büyük bir jest görmüştü.

Akhisar Belediyesporlu oyuncular, şampiyon Fenerbahçe'yi alkışlarla karşılamış, bu hareket TFF'nin resmi sitesinden yapılan bir açıklamayla da övülmüştü...

Ancak bugün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, Akhisar Belediyespor'a verdiği 'takım halinde sportmenliğe aykırı hareket ezası, akıllara bu pozisyonu getirdi.

Fakat PFDK, 9 bin liralık cezayı alkıştan dolayı değil, maçta Akhisarlı oyuncuların gördüğü toplam 6 sarı kart nedeniyle verdi...

İŞTE AKHİSAR'A CEZALI VERİLMESİNE NEDEN OLAN TALİMATNAME...

MADDE 41 – TAKIM HALİNDE SPORTMENLİĞE AYKIRI HAREKET
(1) Aşağıda belirtilen hususlar, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketlerdir:
a) Müsabaka öncesinde, sırasında veya sonrasında takımın en az altı futbolcusunun hakem tarafından sarı veya kırmızı kartla cezalandırılması,
b) Müsabaka öncesinde, sırasında veya sonrasında takımın en az üç futbolcusunun hakem
Futbol Disiplin Talimatı 8
tarafından müsabakadan ihraç edilmesi,
c) Müsabaka öncesinde, sırasında veya sonrasında, birden fazla futbolcunun veya görevlinin birlikte hareket ederek bir müsabaka görevlisine hakaret etmesi, kararlarına karşı sportmenliğe aykırı şekilde itiraz ederek karşı çıkması, baskı kurmaya çalışması, tehdit etmesi, söz konusu kişiye karşı güç kullanması.
(2) Yukarıdaki fıkranın (a) ve (b) bentlerinde belirtilen şekilde takım halinde sportmenliğe aykırı hareket edilmesi halinde Süper Lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 1.250.- TL, kırmızı kart için 2.500.-TL; 1. Lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 600.-TL, kırmızı kart için 1.200.-TL; 2. Lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 300.-TL, kırmızı kart için 600.- TL; 3. Lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 150.- TL, kırmızı kart için 300.-TL para cezası verilir.
(3) Yukarıdaki fıkranın (c) bendinde belirtilen şekilde takım halinde sportmenliğe aykırı hareket edilmesi halinde ise, kulüplere kendi lig kategorilerinde altı sarı kart görülmesi halinde verilen miktarlarda para cezası verilir.