İki sezondur Süper Lig'de mücadele etmesine rağmen stadı standartlara uygun olmadığı için maçlarını Manisa'da oynamak zorunda kalan Akhisar Belediyespor'un çilesini sona erdirecek en önemli adım gerçekleşti. Akhisar Belediyesi'nin Kovalık mevkiinde inşa ettireceği Akhisar Arena Spor Kompleksi'nin temeli bugün Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katıldığı törenle atıldı. "Örnek bir kulüp olan Akhisar Belediyespor'un bu statta çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorumö diyen Bakan Kılıç, 36.2 milyon TL'ye malolması planlanan projenin sadece Akhisar değil, Manisa için de önem taşıdığını dile getirdi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir ve Hüseyin Tanrıverdi ile Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'nın da birer konuşma yaptığı törene futbol ve basketbol takımının yanı sıra diğer branşlardaki sporcular da katıldı.

500 günden önce stadın tamamlanması için Belediye Başkanı Hızlı'ın yüklenici firmadan söz aldığını kaydeden Bakan Kılıç, 'Akhisar'ın soyadı gibi hızlı bir belediye başkanı var. Ben yüklenici firmanın süreyi kısaltacağına inanıyorumö dedi., Bakan Kılıç, konuşmaların ardından temele harcı koyacak mekanizmanın butonuna, Kerem Şen adlı minik bir futbolcuyla birlikte bastı.

MODERN KOMPLEKS

Akhisar Belediyesi tarafından Kovalık mevkiinde yaptırılacak 13 bin kişilik stat ve 2 bin kişilik spor salonundan oluşan Akhisar Arena, 62 bin 807 metrekare alanda, saha dahil 27 bin 646 metrekare taban alanına oturacak. Betonarme sistem olarak tasarlanan stadın çatı örtüsü çelik konstrüksiyon ve membran malzeme ile kompoze edilecek. Tribünler, Akhisar'ın simgesi olan zeytinden esinlenerek, zeytin yaprağı şeklindeki çelik modüllerin yan yana gelmesiyle şekillendirilecek.