Mustafa ÖZDEMİR / Akhisarpress.com - Ligin en dibine demir atan Akhisar Belediyespor Mersin İdmanyurdu maçındaki görev yapan hakemlerden ve şansızlıktan şikayetçi.

Maç sonrası Akhisar’a döndüklerini futbolculara bir gün izin verdiklerini, Cuma günü ligin ilk yarısının son Orduspor maçı pazartesi günü tesislerde tekrar kampa gireceklerini söyleyen Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, “Ligin en mütevazi bütçesi ile mücadele eden tek ilçe takımıyız. “Nasıl olsa medya bu maça gereken ilgiyi göstermiyor” diye hareket eden hakemler hep düdüklerini rakiplerimizin çıkarları için çalıyorlar. Mersin maçı bunun en güzel örneğidir. Başa baş mücadele ediyoruz. Kaşarlanmış rakip oyuncular her türlü faulleri yapıyorlar orta hakem düdük çalmazken, yan hakem önünde yapılan faule bayrak kaldırmıyor. Büktün gazeteleri ve programları izledim ve okudum. Sadece bir köşe yazarı, “Abdullah Yılmaz’a sesleniyorum. Akhisar Süper Ligin tek ilçe takımı, baltalanmamalı, korunmalı. Daha maçın 6. Dakikasında rakibinin formasından çekerek sarı kartlık hareket yapan Arjantinli futbolcu Emmanuel Coli’nin hareketine faul çalıyor, sarı kart yok. Aynı oyuncu hakemin gözü önünde Ahmet Cebe’ye dirsek atıyor, karşılığı direk kırmızı kart, yine göz yumuyor. Mersin daha maçın 32. Dakikasında 10 kişi kalması gerekiyordu.” Diyor.

Aynı yazar yazısının devamında hakemin yanlış çaldığı düdükleri dakikası dakikasına belirtiyor. Belki biz duygusal olabiliriz; ama gerçek yazıldığı gibi. Biz bu güne kadar ne başkanımız nede teknik ekibimiz tarafından hakemlerimiz için beyanatlar vermedik. Ligin ilk yarısı bitiyor, hesaplarımıza göre en az 8 puanımız hakemler tarafından rakiplerimizi hediye edildi. Mersin maçında şansızlıkta yakamızı bırakmadı. Maçın ikinci yarısısın hemen başında iki net pozisyonumuz golle neticelenmedi. İbrahima Sonko’nun ve Kenan’ın net kafa vuruşları auta gitti.” Ligin ilk yarısının son Ordu maçına 4 sarı kart cezalısı, İbrahima Sonko’dan yoksun çıkacaklarını, Emin ve Mustafa Aşan’ın cezalarını bittiğini, Fransa’dan dönen Bikoko’nun düz koşular yaparak çalışmalara başladığını, Güray’ın da sakatlığının devam ettiğini söyleyen Acar, “Cuma günü oynanacak Orduspor maçından mutlak 3 upan alarak ligin ilk yarısını bitirmek istiyoruz. Yağış nediniyle ertelenen Antalya maçımızın tarihinin de ne zaman oynanacağını merakla bekliyoruz.” Dedi.