Akhisarpress.com

 

Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 4-0 mağlup olan Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Oyunun gidişatını skor etkiledi, gol bulabilsek sonuç daha farklı olabilirdi" dedi.


Hamzaoğlu, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, karşılaşmaya iyi başladıklarını, daha atak oynamaya çalıştıkları ve gol pozisyonu ürettiklerini söyledi.


Yedikleri ilk golden sonra ikinci yarıda golü telafi etmek isterken, topun hakeme çarptığı bir pozisyonun ardından ikinci golü yediklerini belirten Hamzaoğlu, "Yediğimiz ikinci gol, bütün planlarımızı bozdu. Daha sonra risk almaya başladık ve 4-0'lık bir sonuç çıktı. Oyunun gidişatını skor etkiledi, gol bulabilsek sonuç daha farklı olabilirdi. Oyuncularımın isteğinden, arzusundan, ellerinden geleni yapmaya çalışmalarından memnunum. İlk yarıdaki oyunu devam ettirebilirsek, hedeflediğimiz noktalara ulaşabiliriz" diye konuştu.


Akhisar Belediyesporlu Kürşat Duymuş ise ilk yarıda iki takımın da aynı sayıda gol pozisyonu bulduğunu, ancak rakiplerinin tecrübe farkıyla bulduğu pozisyonu gole çevirdiğini söyledi.


Oyunun genelinde biraz daha kopuk oynadıklarını kaydeden Kürşat, "Oyun disiplininden taviz vermememiz gerekiyordu. 34 haftada namağlup gidecek diye bir şey yoktu" diye konuştu.


Kürşat, savunmada ilk kez birlikte oynadıkları Sonko'nun karşılaşmaya iyi başladığını, ancak daha sonra risk alınca oyunda kopmaların yaşandığını söyledi.


Mert Kaytankaş ise böyle bir skoru beklemediklerini, kendilerine güvenlerinin tam olduğunu ve zamanla daha iyi duruma geleceklerini kaydetti.


-İstanbul Büyükşehir Belediyespor cephesi-


İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Carlos Carvalhal da değerlendirmesinde, "Oyuncularımızın kendine güveni bu galibiyeti getirdi" dedi.


Carvalhal, mağlubiyet almamış ve organize bir ekip olan Akhisar Belediyespor'un kendilerini ilk bölümde zorladığını, sonra daha iyi bir oyun ortaya koyduklarını kaydeden Carvalhal, şöyle konuştu:


"Bu karşılaşmada ilk golü atmak, önemliydi. Maçı daha kolaya çevirmek için oyuncularımın gösterdiği tavır iyiydi. Bu yüzden mutluyum. Oyuncularımızın kendine güveni bu galibiyeti getirdik. Geçen haftaki Medical Park Antalyaspor maçını kazanmış olsaydık, sıralamada daha yukarılarda olabilirdik. Türkiye ligi çok zorlu bir lig ve benim takımım seyirci topluluğu önünde oynamayı özlüyor. Gelecek hafta Orduspor'a karşı bir maçımız var. Çok fazla seyirciye karşı oynamayacağımızı tahmin ediyorum. Benim oyuncularım yine zor bir ortamda mücadele edecekler."


İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Ömer Can Sokullu ise müsabakaya çok iyi hazırlandıklarını ve karşılaşmayı 4-0 galip tamamladıklarını belirterek, "Galip gelmek bizi mutlu etti. İnşallah devamı da gelir" dedi.


Holmen ise maça kötü başlamalarına rağmen daha sonra oyunu kontrol etmeyi başardıklarını ve 4 gollü güzel bir galibiyet aldıklarını kaydetti.