Son olarak altın kız Ayşe Begüm Onbaşı geçen hafta Manisa Atatürk Spor Salonu'nda, 13 ilden 215 sporcunun katıldığı Aerobik Cimnastik Federasyon Kupasına katılan Dünya Şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı, 15-17 yaş tek bayanlar, 15-17 yaş grupları ve 15-17 yaş çiftler kategorisinde birinciliği aldı.

Artık evinde madalyalara yer kalmadığını kaydeden Ayşe Begüm Onbaşı dünya şampiyonası sonrası girdiği Bulgaristan’daki turnuvadan da başarı ile çıktıklarını ifade ederek son olarak Manisa’nın ev sahipliğini yaptığı federasyon kupasında tüm madalyaları aldıklarını belirtti. Çalışmadan hiçbir şeyin elde edilmediğine vurgu yapan Ayşe Begüm mutlaka başarıda çalışmanın disiplin içerisinde yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Ailesinin ulaşım konusunda kendisine büyük katkı ve sağlığını belirten Ayşe Begüm verilen bu özverili desteğin kendisini ateşlediğini ve başarıyı da getirdiğini kaydetti. Gidiş-geliş 90 kilometrelik yolu idmanlar için haftanın neredeyse tamamı Manisa’ya gidip geldiğini kaydeden Ayşe Begüm annem yemem ve içmemden sorumlu olurken babam da ulaşımdan sorumlu olduğunu belirtti. İdmanlarına çok özen gösterdiğini kaydeden Ayşe Begüm Onbaşı bu da disiplini ön plana çıkardığını en büyük payların da çalıştırıcılarında olduğunu kaydetti. Okul hayatının da çok güzel gittiğini kaydeden Onbaşı eğitimin yanında mutlaka sporun olması gerektiğine vurgu yaptı. Şu sıralar çok yoğunluktan şikayet eden Onbaşı şu sıralar okul ile sporu bir anda götürmekte zorlandığını ancak yine de güzel gittiğini belirtti. Genç sporcuların mutlaka çok çalışması gerektiğini dile getiren Ayşe Begüm çalışmak, sporun temeli olarak yorumlarken çalışarak sporun besleneceğini ve sporun da hayatı besleyeceğini kaydetti. Sporu hayatının her noktasında bulduğuna vurgu yapan Ayşe Begüm herkesin mutlaka bir spor ile uğraşması gerektiğini ifade etti.

Baba Serkan Onbaşı ise kızı Ayşe Begüm ile gurur duyduklarını belirterek Güney Kore’deki dünya birinciliği ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat kendisini arayarak tebrik ettiğini ve hayat yaşantısı hakkında bilgi aldığını kaydetti. Daha sonra da Akhisar Belediyesinin her konuda kendilerine destek çıktığını ifade eden baba Serkan Onbaşı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın özellikle sağladığı ulaşım desteğinden dolayı teşekkür etti.

Uzun süredir kendi imkanları ile Ayşe Begüm’ün ulaşımını sağladıklarını ifade eden anne Seçil Onbaşı ise Cumhurbaşkanı’nın armasının ardından yüklerinin biraz daha hafiflediğini kaydetti. Böyle bir evlada sahip oldukları için gerçekten çok mutlu olduklarını belirten anne Onbaşı; “gururluyuz, bundan sonra da tüm desteğimizi esirgemeden yapacağız. Her anlamda Ayşe Begüm’ün arkasında olmaya devam edeceğiz” dedi.