Akhisarpress.com - Spor Toto Süper Lig’de 25. Haftada deplasmanda Gaziantepspor’un konuğu olacak olan Akhisar Belediyespor’da 1 gün iznin ardından hazırlıklar başladı.

Yılmaz Atabarut Tesislerinde teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde başlayan hazırlıklar düz koşu ve kısa pas çalışmaları ile devam etti.

Antrenman öncesi gazetecilere açıklama yapan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu; “Kendi sahamızda Sanica Boru Elazığspor maçını kendi açımızdan biraz kötü atlattık. Verilmeyen bir penaltımız var. Buraya çok takıldık kaldık ama oyuncularla da konuştuk. Bizim kesinlikle hakemin yapmış olduğu yanlışların arkasına sığınmak gibi bir niyetimiz yok. Girdiğimiz birçok pozisyonu golle sonuçlandırmamız lazımdı. İkincisi böyle bir gol yemememiz lazımdı. Bundan sonraki maçlarda bu hatalarımızı yapmayıp, iyi taraflarımızı daha iyi yapmamız lazım. Bu maçı böyle kaybettiğimize üzüldük. Bana göre objektif bir hakemin o pozisyonda penaltıyı vermesi gerekirdi. Objektif bir hakem düdüğü ağzına götürür çalardı, hata yapacaksa öyle yapardı.

Elazığ maçında atılması ile ilgili soruları da yanıtlayan Hamzaoğlu; “Böyle bir atmosferde aleyhimize verilen birkaç tane karar bizi de çileden çıkarıyor. Benim yaptığım sadece bravo Cüneyt hoca diyerek alkışladım. Dördüncü hakem duydu, ona da bravo dedim. Elini sıktım içeriye girdim. Biz tabi ki bu tür bir davranıştan dolayı ceza alıyoruz. Bize cezayı kesenler kesiyor. Biz nereye başvuracağız bilmiyoruz. Biraz daha dikkatli olmaları lazım, çünkü biz oyuncularımıza sürekli sakın ceza sahasına girip, kendinizi atıp da rakibinizin canını yakmayın diyoruz. Bizim canımız yandığında üzülüyoruz. Kimseden de haksız bir kazanç elde etmek peşinde değiliz. Sadece bize önyargı ile bakılmasına karşıyız. İlçe takımı olabiliriz, belki düşük bütçeli takımda olabiliriz. Ama verdiğimiz bir emek var, en azından objektif olunmalıdır.

Önümüzde Gaziantep maçı var, biz bu ligde kalacağımıza inanıyoruz. Kalmasak da bu bizim için önemli değil, bunu vurgulamak istiyorum. Çünkü bizim hedefimiz bu ligde kalmak veya kalmamak değil. Biz bir kulüp duruşu sergilemeye çalışıyoruz. Bunu da her ne olursa olsun sürdüreceğiz. Biz sadece objektif olunmasından yanayız. Takımlar ön yargı ile değerlendirilmemelidir. Bu şekilde maçlara çıkılmamalı, çünkü çıkıldığını düşünüyorum.” diye konuştu.

Öte yandan Gaziantepspor maçında sakatlığı süren Sani ve sarı kart cezalısı olan Merter’in forma giyemeyeceği öğrenildi.