Akhisar Belediyespor’da  Adamo Coulibaly Sesleri


Akhisarpress.com (ÖZEL HABER)

 

Spor Toto Süper Lig’in Ege Temsilcisi Akhisar Belediyespor’un transferlerinin yetersiz olduğu konusunda söylentiler devam ederken, Ege temsilcisi golcü transferi için farklı isimlerle görüşmelerine devam ediyor. 


Akhisar Belediyespor, son olarak Orduspor’dan golcü Bruno’yu kiraladı. Samsunspor’dan Zenke ile görüşmelerin kesildiği açıklamasından sonra, Alman medyasının da doğruladığı Macar Liginin gol kralı Senegal asıllı Fransız golcü Adamo Coulibaly ile görüşmelerin sürdüğü belirlendi.


 2009 yılından beri Macaristan ekibi Debrencen'de forma giyen siyahi oyuncu, geçen sezon attığı 20 golle Macaristan Lig'in de gol kralı olmayı başardı. Uzun boyu (1 metre 91 santin) ve güçlü fiziği ile dikkatleri üzerine çeken forvet ile yeşil-siyahlı ekibin yönetiminin görüşme yaptığı öğrenildi. 32 yaşındaki tecrübeli forvet daha önce As Poissy, Sint Truiden ve Royal Antwerp kulüplerinde forma giydi. Kariyerinde profesyonel olarak forma giydiği 166 karşılaşmada 80 kez rakip fileleri havalandırma başarısını gösteren Coulibaly, Macaristan Lig'inde forma giydiği 83 karşılaşmada ise 47 gol atmayı başardı. Tecrübeli golcü Debrencen'de forma giydiği süre içinde 2 kez lig şampiyonluğu ve 1 Macaristan kupası kazanmayı başardı. Geçen sezon da son maçta attığı penaltı golü ile en yakın rakibi Nemanja Nikoliç'i geçerek gol kralı oldu. 


Öte yandan Almanya’nın ünlü futbol sitelerinden Fussball’da 14 Temmuz’da yer verilen haberde de, Akhisar Belediyespor’un Coulibaly ile görüşmeleri sürdürdüğü ve Zenke ile görüşmelerin sonlandırıldığı yazdı.


Akhisar Belediyespor 23 Temmuz’da Almanya’nın Badkohlgrub bölgesindeki Schillingshof otelinde 2. Etap kampını sürdürecek.