Akhisar Belediyespor, Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında konuk olacağı Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarına başladı.
Teknik direktör Roberto Carlos, Gekas olayında bir gelişme olmadığını, ligde kalan son 8 haftada alabildikleri kadar en yüksek puanı alıp düşme potasındaki takımlar arasındaki puan farkını yükseltmek istediklerini kaydetti.
Yılmaz Atabarut Tesisleri’nde, teknik direktör Roberto Carlos yönetimindeki antrenmanda kadro dışı kalan Gekas dışında eksik oyuncu yer almadı.
İdman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Roberto Carlos, Fenerbahçe’nin otobüsünün silahlı saldırıya uğramasını değerlendirerek, "Böyle olayların olması herkes için çok üzücü bir durum ama Türk polisinin bu şahısları yakaladığına çok sevindim. Bizim için de ekstradan dinlenme ve antrenman yapma fırsatı doğdu. Cuma gününe kadar idmanlarımız devam edecek, hafta sonu iki gün iznin ardından tekrar pazartesi günü topbaşı yapacağız. Normalde sezon sonu yaklaştıkça, antrenmandaki yoğunluğu biraz azaltmamız gerekiyor. Daha çok top oyunlarını yapmamız gerekiyor” dedi.
"GEKAS OLAYINDA GELİŞME YOK"
Gekas’ın son durumu hakkında konuşan Carlos, “Burada Akhisar Belediyespor’da alınan bütün kararlar ortaklaşa alınmış kararlardır, sadece benim kararlarım değil. Ben yönetim ve başkanın aldığı kararlardır. Şu anda değişen bir şey yok” ifadelerini kullandı.
Ligin 27. ve 28. haftasında ardı ardına Mersin ve Konya deplasmanlarına konuk olacaklarının hatırlatılması üzerine Carlos, "Alabildiğimiz kadar puan almak istiyoruz. İki takım da bizim rakibimiz, bizim puanımıza yakın olan rakiplerimiz. Bu iki maçtan en yüksek puanı almak istiyoruz” diye konuştu.
"GALATASARAY MAÇININ ÖNEMİNİ BİLİYORUZ"
Carlos, ligin düşme potasında bulunan takımlar ile aralarında 12 puan olduğunu dile getirerek, "Bu bizim lehimize. Bu puan farkını açabiliriz veya koruyabiliriz. Önümüzdeki maçlar bunu gösterecektir. Galatasaray hakkında konuşmama gerek yok, zaten herkes maçın önemini biliyor ama avantajımız evimizde oynamamız” dedi.
Bazı basın organlarında yönetime talimat vererek kiralık olarak oynayan Ricardo Vaz Te’nin bonservisinin alınması yönünde direktif verip vermediği sorusuna Carlos, böyle bir şey için henüz erken olduğu ve böyle bir gelişmenin olmadığı cevabını verdi.