Ziraat Türkiye Kupası G grubunda Manisa 19 Mayıs Stadyumunda Akhisar Belediyespor konuk ettiği rakibi Aydınspor 1923'ü 1-0 mağlup etti.

G grubunda rakibini yenen yeşil-siyahlılar bir üst tura çıktı. Akhisar Belediyespor G grubunda 6 karşılaşmada 3 galibiyet, 2 beraberlik ve  1 mağlubiyet alarak 11 puan toplad, rakibi Aydınspor 1923 ise 5 paunda kaldı.

Grubun lideri ise yarın saat 12.00'de oynanacak olan Ümraniyespor ile Bursaspor maçı ardından belli olacak. Bu maçın ardından Akhisar Belediyespor'un bir üst turdaki rakibi de belli olacak.

Karşılaşmanın 14.dakikasında ceza sahası içerisinde Onur ayık yerde kalınca hakem Abdulkadir Bitigen penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Olcan Adın topu kaleciye nişanladı. İlk devresi golsüz biten karşılaşmanın ikinci devresi 61.dakikada ceza sahasında topla buluşan 16 yaşındaki Hasan Ali Adıgüzel'in sert şutu filelerle buluşunca yeşil-siyahlılar rakibi önünde 1-10öne geçti. Kalan dakikalarda gol olmayınca Akhisar Belediyespor karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan taraf oldu.

AKHİSAR BELEDİYESPOR    =1
AYDINSPOR  1923               =0
SATAD=Manisa 19 Mayıs
HAKEMLER=Abdülkadir Bitiken, Yusuf Bozdoğan, Mustafa Savranlar, 4.Hakem, Ali Adıgüzel

AKHİSAR BELEDİYESPOR= Fatih Öztürk, Onur,(Dk.65 Muğdat) Kadir Keleş,Tolga, Aykut,  Miral Samardzic, Hasan Ali, Kafi Adu,(Dk.72.Custodıo) Alper, Olcan Adın, Mervan Çelik,(Dk.55 Vaz Te)

AYDINSPOR 1923= Evren, Erdi, İsmail, Mustafa Tahir, Vedat, Şamil, Reşo Akın, Süleyman, Nezir,(Dk.69 Haluk) Serkan,(Dk.52 Oğuzhan), Berat Ali,(Dk.82 Ömer)

SARI KARTLAR= DK.1 KADİR KELEŞ, DK.27 MERVAN ÇELİK, DK.59 ALPER, DK.73 MUĞDAT,DK.89HASAN ALİ  (AKHİSAR)
DK.27 ŞAMİL (AYDIN)

Akhisar Belediyespor, cumartesi günü  oynadığı ve 0-0 berabere kaldığı Kayserispor maçı kadrosunda ilk 11de çıkan  sadece Onur Ayık, Aydın karşısında ilk 11 de görev aldı. Kayseri maçında  sonradan oyuna giren Hasan Ali, Olcan Adın, ve Kofi Adu ilk 11 de sahaya çıktı.

Aydınspor’da 5-1 galip geldiği Kayseri Erciyes karşısındaki 11 den sadece  Vedat’ı ilk 11’e alarak  sahaya çıktı.
 
Müsabakayı 50 Aydın taraftarı, 150 ye yakın Akhisar taraftarı izledi.

Akhisar genç 16. Yaşındaki Hasan Ali’nin ayağından kazandığı golle, Ziraat Türkiye Kupasında  G gurubundan  çıktı. Rakibi yarın İstanbul’da  oynanacak  Ümraniyespor  Bursaspor maçı sonucunda  belli olacak.

Maçın ilk yarısında 43. Dakikaya kadar sadece  Akhisar Atakları Vardı. 3, dakikada  genç Hasan Ali soldan  kale içine ortaladı. Onur topa sahip olamadı. 10. Dakikada, Olcan’ın  sağ kanattan ortasında  Alper’in kafa vuruşu az farkla auta gitti. 14. Dakikada, ev sahibi penaltı kazandı.  Onur’u ceza sahası içinde  Reşo indirdi. Verilen penaltıyı Olcan kullandı. Yerden yavaş vurdu. Kaleci Evren direğin dibinden  topa sahip oldu. 18. Dakikada Mervan sol çaprazdan topa sahip oldu. Bekletmeden vurdu. Köşeye giden topu Evren kornere  attı. 33. Dakikada Hasan Ali sağdan  penaltı noktasına indirdi. Olcan gelişine vurdu. Top Reşo’ya çarpıp kornere gitti. Konuk Aydın 43. Dakikada, Olcan orta sahada top kaptırınca  4 kişi ile Akhisar kalesine geldi.  Tahir topa çok sert vurdu. Top adeta çatalı yalayarak auta gitti.

İkinci yarıya konuk Aydın rüzgarı da  arkasına alarak daha atık gözükmesine rağmen, atakları cılızdı ve neticesizdi. 61. Dakikada daha 16 yaşındaki Hasan Ali takımı Akhisar’ı 1-0 öne geçirdi. Kupada 12 gol atan Vaz Te nin ara pası ile buluşan genç Hasan  Ali ceza sahası üzerinde topu düzeltip, kaleci Evren’in sağından  yerden topu direğe çarptırıp topu ağlara yolladı. 64. Dakikada  ayrın atağında Vedat  ceza sahası üzerinden  sert vurdu. Fatih topu güçlükle kornere attı. Aydın galibiyetle guruptan çıkacağı için, sık sık Akhisar kalesine gelmesine rağmen, bir türlü net gol pozisyonu yakalayamadı. Ev sahibi Akhisar’da  Vaz Te ve Muğdat ile girdiği pozisyonları değerlendiremeyince maçta genç Hasan Ali’nin attığı golle 1-0 Akhisar’ın galibiyeti ile  sona erdi.