Akhisar Belediyespor Ziraat Türkiye Kupası ilk karşılaşmasında kendi evindeTFF 3. Liginde mücadele eden Aydınspor 1923 ile karşı karşıya geldi.  Ege’nin Süper Lig temsilcisi Akhisar Belediyespor Sertan,Kenan ve Bruno’nun golleriyle Aydınspor 1923’ü 5-2 mağlup etti.

 

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde forma şansı bulamayan bir çok futbolcuya kupa maçında yer verdi. 

 

Akhisar Belediyespor: 5

Aydınspor 1923:  2

 

Stad: Akhisar Şehir

 

Saat: 15:30

 

Hakemler: Özgür Sepin, Sebahattin Ayvazoğlu, Serkan Erbayındır

 

Akhisar Belediyespor: Evren, Serkan, Kenan, Anıl (Dk. 62 Aşan), Sertan, Emin, Uğur, Lima (Dk. 64 Sani), Gökhan, Bruno (Dk. 75 Güray)99++, Hakan

 

Aydınspor 1923: Ahmet, Uğur, Sadullah (Dk. 88 Osman), Emre, Umut, Rıdvan, Altan (Dk. 71 Sercan), Bülent, Sinan, Zafer, Erdi

 

Sarı Kart: Dk. 9 Altan (Aydınspor 1923), Dk. 24 Uğur (Akhisar), Dk. 38 Sinan (Aydınspor 1923) Dk. 43 Hakan (Akhisar)

 

Kırmızı Kart: 

 

Goller:  Dk. 28 Sertan (Akhisar), Dk. 33 Kenan (Akhisar), Dk. 47 Mehmet (Aydınspor), Dk. 59 Umut (Aydınspor),  Dk. 61 Kenan (Akhisar), Dk. 67 Bruno (Akhisar)

 

Maçtan dakikalar

 

01: Maça Aydınspor takımı başlıyor.

 

06: Akhisar Belediyespor maçta baskısını ilk dakikadan itibaren sürdürüyor. Orta sahadan Anıl’ın sağ kanattan Kenan’ın önüne pası, Kenan sağ köşeden rakip ceza sahasına bir orta yapıyor, top havalanarak Bruno’yu geçiyor. 

11: Akhisar Belediyespor orta sahasının gerisinden Lima’nın sağ ilerideki Kenan’ın önüne pas, Kenan en dibe indi içeriye bir orta denemesi ancak başarılın bir orta olmuyor.

18: Aydınspor adına maçın başından bu yana en etkili atak gerçekleşiyor. Aydınspor’dan Uğur sağ kanattan dibe kadar ilerledi, hızlı bir orta gönderiyor ancak Akhisar kalesinin önünde hiçbir oyuncu topa dokunamadı ve top taca gidiyor.

20: Bu dakikada mükemmel bir Akhisar çalışması görüyoruz. Emin ileride, Kenan ile paslaştı tekrar Emin rakip ceza sahası içine giriyor. Bruno’ya havadan çok iyi bir orta kesiyor, Bruno güzel bir kafa vuruşu ancak top direğin dibinden dışarı çıkıyor.

26: Hakem su molası için bir ara veriyor.

28: Maçın şuana kadar en etkili pozisyonunu gerçekleştiren Akhisar Belediyespor, Sertan’ın çok iyi sıyrılıp rakip ceza sahası içinden sağ köşeye sert şutu sonrası Akhisar 1-0 öne geçiyor.

33: Akhisar Belediyespor maça çok iyi konsantre oldu. Sertan sol kanattan son çizgiye kadar geldi. Sertan uzak direkteki Kenan’ı çok iyi gördü orta ve Kenan Özer güzel bir kafa vuruşu ile Akhisar’ın ikinci golünü atıyor.

40: Anıl 25 metreden serbest vuruş kullanıyor, çok iyi vurdu top az farkla dışarı çıkıyor.

44: Akhisar Belediyespor’dan Hakan Ateş sağ kanattan ceza sahası içine kadar girdi, yerden Bruno’nun önüne gönderiyor. Bruno gelişine vurdu top kalenin üstünden auta gidiyor.

45: İlk yarı Akhisar Belediyespor’un 2- 0 üstünlüğü ile sona eriyor.

 

İKİNCİ YARI

 

47: Aydınspor ikinci yarıya çok etkili bir oyun sergileyerek başladı. Aydınspor’da oyuna ikinci yarı dahil olan Mehmet ceza sahası içindeki boşluktan faydalanarak kaleci Evrenin sağından topu ağlara gönderdi.

59: Aydınspor ikinci yarıdaki etkisini artırdı. Aydınspor’da Umut, Akhisar ceza sahası içindeki karambolden faydalanarak topu ağlara gönderiyor. Akhisar 2- Aydınspor 2

61: Akhisar Belediyespor Sertan’la köşe vuruşu kullandı. Kenan çok güzel bir kafa vuruşu ve topu filelere gönderiyor. Takmını tekrar 3-2 öne geçiriyor. Akhisar 3- Aydınspor 2

67: Akhisar Belediyespor sol kanattan Kenan’ın açtığı ortaya çok iyi bir kafa vuran Bruno’nun golü ile fakı ikiye çıkarıyor.

90+: Akhisar Belediyespor, Kenan’ın sağ kanattan açtığı ortaya çok iyi bir kafa vuran Sertan ile durumu 5-2 yapıyor.