Akhisarpress.com

 

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Galatasaray’a 3-0 yenilen Akhisar Belediyespor, bu hafta kendi evinde Karabük’ü ağırladı.  Maçın ilk yarısı 0-1 Karabük’ün üstünlüğü ile sona erdi. Maçın ikinci yarısında 2 gol yiyen Akhisar Belediyespor, son dakikada Emrah’ın şutu ile 1 gol bulabildi. 


Stad: Manisa 19 Mayıs


Saat: 19:00


Hakemler: Hakan Ceylan, Mustafa Emre Eyisoy, Gökmen Olgaç


Akhisar Belediyespor: Oğuz, Çağdaş, Emrah, Kürşat, Sonko, Sertan, Merter, Güray (Dk. 63 Kenan), Bruno (Dk. 46 Mustafa), Ahmet Cebe, Mehmet Yılmaz (Dk. 37 Mert)


Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu


Karabük : Tomic, Erdem, Yiğit, Birol, Ahmet İlhan ( Dk. 62 Luton Shelton), Cernat (Dk. 89 Hakan), Seric, İlhan (Dk. 90 Ceyhun), Mabiala, Lualua, Muhammet


Teknik Direktör: Heinz Skibbe


Gol: Dk. 39 Cernat, Dk. 69 Lualua Dk. 76 İlhan (Karabük), Dk. 90 Emrah (Akhisar Belediyespor)

 

Sarı Kart: Dk. 21 Ahmet, Dk. 71 Mustafa, Dk. 77 Mert,  (Akhisar Belediyespor)


Kırmızı Kart:

 

MAÇTAN DAKİKALAR


01: Maça Akhisar Belediyespor takımı başlıyor.


06: Akhisar Belediyespor kendi evinde oynamanın rahatlığı ile maçta şuana kadar üstün bir futbol oynuyor.

19: Akhisar Belediyespor’da sağ kanattan Emrah’ın kullandığı serbest vuruşunu Kürşat kafaya çıktı. Ancak savunmanın müdahalesi sonucu top taca çıkıyor. 


21: Akhisar Belediyespor’da bu sefer sağ köşeden Sertan ile bir serbest vuruş kullanıyor. Sertan ortayı çok iyi kesti, ama Karabük savunması önce davranarak topu uzaklaştırmayı başardı.

37: Akhisar Belediyespor’da Bruno’nun oyuna yeni dahil olan Mert’e penaltı noktası üzerine verdiği pasta, Mert’in bomboş pozisyonda vuruşu dışarı gidiyor.

39: Karabük, bir önceki pozisyonda değerlendiremediği ataktan sonra, Cernat ile sol çaprazdan direk kaleye vurdu ve takımını 0-1 öne geçirdi. 

İlk yarı sona eriyor. 


İKİNCİ YARI


46: İkinci yarıya Karabük takımı başlıyor.

50: Karabük ikinci yarıda da üstün oynamayı sürdürüyor. Ahmet İlhan’ın sol kanattan açtığı ortaya Lualua’dan önce kaleci Oğuz yükselerek sahip oluyor.

62: Akhisar Belediyespor’da Mustafa Aşan savunmadan dönen topu kafayla Çağdaş’ın önüne indirdi. Ceza sahası dışından Çağdaş sert bir vuruş yapıyor top az farkla üstten auta gitti.

65: Karabük Emrah’ın kaptırdığı top sonucunda Shelton ile Akhisar kalesine kadar ilerledi. Kaleci Oğuz’un erken müdahalesi sonucunda top Oğuz’da kaldı. 

69: Lualua orta sahada tek başına aldığı topla ceza sahasına kadar girdi. Lualua kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sert şutu sonrası takımının ikinci golünü atıyor. 0-2

76: Kardemir Karabük’te sol kanattan gelen Luton Shelton’un ortasına iki defans oyuncusunun arasından alan İlhan Parlak direk kaleye vurdu ve skoru 0-3 yaptı.

90: Akhisar Belediyespor 90. Dakikada Emrah’ın şutu ile farkı 2’ye indiriyor. Durum 1-3

Hakem Hakan Ceylan maçın son düdüğünü çalıyor.