Akhisarpress.com - Süper Ligde mücadele eden Akhisar Belediyespor, Şehir Stadının Süper Lig kriterlerine uyumlu olmadığı için sezonda tüm iç saha maçlarını Manisa 19 Mayıs stadında oynamak mecburiyetinde kaldı.

Akhisar Belediyesi yeni modern bir stat yapımı için 2011-2012 sezonu ortalarında hareke geçti. Hazırlanan projede, belediyenin mülkü olan alanda oduncular, mozaikçiler, mermerciler, birikeçtiler ile yer tesliminde yaşanan aksaklıklar nedeniyle Akhisar Arena’nın yapımı aylarca gecikti. Daha önce 10 mayısta yapılacağı açıklanan stat ihalesi 29 Mayıs’a ertelendi.

12500 kişilik stat, 2000 kişilik spor salonunun ihalesinin keşif, metraj birim fiyatlarının güncelleşmesi nedeniyle ihalenin 29 mayıs tarihine ertelendiğini söyleyen Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Bu güne kadar 8 firma Akhisar Arenanın yapımı için ihale dosyası aldı. Akhisar’da yapılacak ihaleden sonra yapımı alacak firmaya yasal süre dışında hemen yer teslimi yapacağız.” Şehrin merkezindeki Şehir Stadı içinde görüşlerini açıklayan başkan Hızlı, “ Orasını ay değerlendireceğiz. Proje çalışmalarını sürdürüyoruz. Akhisarlıların yararı doğrultusunda, çağdaş, modern yatırımlarla değerlendireceğiz.” dedi.