Geçtiğimiz Nisan ayı Akhisar Belediyesi olağan meclis toplantısında, CHP Grup Başkanı Lütfi Akdağ’ın stat hakkındaki sorusu üzerine Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı; “Bunların arasında yasal sebepler, başlarken zemin etüdü ile ilgili sebepler ve yer teslimi ile ilgili bazı gecikmeler olmuştu. Burada yasal prosedür işliyor. Bizim verdiğimiz yasal süre içinde stat inşaatının bitmesi gerekiyor. Ancak öncelikle şunu dile getiriyoruz, Süper Lig’de bir takımımız var önümüzdeki sezon artık maçlarını burada oynamasını istiyoruz. Ağustos – Ekim aylarında iş programında bir sıkıntı oluşmazsa orada takımımızın Süper Lig maçlarını oynaması için gayret sarf ediyoruz. Müteahhit bu yöne bize iş programını sunuyor.” Açıklamasını yapmıştı.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman ise açıklamalarında stadın yeni sezona yetişme ihtimalinin zor olduğunu, yüklenici firmaya konuyla ilgili gerekli tüm desteğin sağlandığı ifade etti. 

Duman; “Gençlik Spor Bakanlığı, Gençlik Spor Müdürlüğü, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ve Akhisar Belediyesi tarafından yüklenici firmanın işi hızlandırması için gerekli tedbirler aldırıldı. 2-3 haftada bir gidip yerinde inceliyorum. Biraz ivme kazandı. Projesi güzel bir stadyum. Ancak önümüzdeki sezona biraz zor yetişir diye tahmin ediyorum. Yeni sezonda da Akhisar Belediyespor, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynamaya devam edecek gibi görünüyor. Ancak bu sefer daha güzel bir zeminde oynayacaklar.”dedi.

Akhisar Stadı Yetişmezse B Planı

Akhisar stadının yetişmemesi halinde Manisa 19 Mayıs Stadında iyileştirmeler yapılacağını ifade eden Duman; “Akhisar Belediyespor’un yeni sezonda kendi stadında oynamaması durumunda Manisa 19 Mayıs Stadındaki eksiklikler giderilerek kale arkalarının üzerleri kapatılacak, zemin yenilenecek ve futbol oynamaya daha uygun bir hale getirilecek” dedi.