(Akhisarpress.com) - Projesi hazır olan, İller Bankasından alınacak kredi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın onayı olan imza hala atılmadı. Belediye % 100 kredi verilmediği için B planı üzerinde çalışıyor.

Spor Toto Süper Liginde mücadele eden Akhisar Belediyespor Manisa 19 Mayıs stadında oynayacağı her maç için en az 100 kilometre yol kat ediyor. Bunun yanında beklenen seyirciyi de toplayamıyor.

Geçtiğimiz ekim ayı başında konu ile yapılan “At Şu İmzayı Sayın Bakan” Proje Hazır İmza Eksik” “Bitsin artık Bu Çile” haberlerinden 3-4 gün sonra açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi yaptığı açıklamalar gazetelere “Akhisar Arena’ya Başbakan el attı” “Akhisar Arena’ya Tanrıverdi el attı” başlıkları ile çıktı . Tanrıverdi, “Söz konusu rakam yüksek bulunmuş. Ancak konuyu Başbakanımıza taşıdık. Kendileri tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kanalıyla İller Bankası’na bizzat talimat verildi. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ile kulüp başkanı ve yöneticileri bilsin ki, önümüzdeki hafta yapılacak toplantılarda bu sorun çözülecektir” demişti.


Aradan bir aydan fazla zaman geçti. Akhisar Belediyespor kulüp başkanı Hüseyin Eryüksel, “Bu konuda tüm bilgi v e açıklama yapacak belediye başkanımız Salih Hızlı’dır. Hangi aşamada olduğu konusunda bilgi sahibi değilim.” Derken, Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Akhisar’ımızın modern stadı kavuşması için çaba sar ediyoruz. Bunu gerçekleştirirken de en karlı bir şekilde olması için, büyük bir yük altına girmemek için çalışıyoruz. Biz yapılan tasarım projesi için İller Bankasından % 100 kredi talebinde bulunduk. İller bankası stadın bir üst yapı yatırımı olduğu için talep edilen % 100 lük kredinin % 75’nin verileceğini söyledi. Belediye olarak bu işin sahibi olduğumuz için şimdi B planı üzerinde çalışıyoruz. Gecikme olduğunun farkındayız. Fakat bu yatarım Akhisarlıların olacağı için en az mali yük altına girmek içinde çaba sar etmekte vatandaşlarımıza karşı bir borcumuz olduğu bilinci ile hareket ediyoruz Önümüzdeki günlerde kesinleşen durum hakkında kamu oyuna geniş bir açıklama yapacağız.” dedi.

Akhisar Arena’nın 3 yıl önce ilk tasarım projesini, gönüllü olarak hiçbir ücret almadan yapan, aslen Akhisarlı olan, İstanbul’da “Kazmaoğlu Mimarlık” kurucusu ve sahibi Adnan Kazmaoğlu, konu hakkında, “ Hazırladığımız ilk tasarım projelerini Akhisar’da görüntülü olarak sunduk. Büyük ilgi gördü. Stadın ve spor salonunun Akhisar ve çevre il ve ilçeler de örnek olması için önemli emek sarf edildi. Bu tasarım projemizin ileri safhaları için Akhisar Belediye başkanlığının onayı ile Ankara’da ki bir firma ile işbirliği içinde son aşamaları tamamlandı. Sadece finansman temini ve ihalenin gerçekleşmesi kaldı.” dedi.

Akhisarlı sporseverler, futbolseverler, “Futbol takımımız Spor Toto Süper liginde mücadele ediyor. Stadımızın Süper lige uygun olmadığı için, maçlarımızı Manisa’da oynuyoruz. Manisalı ve Egeli spor severler bölgede tek takım olan Akhisar Belediyespor’u desteklemeleri gerekirken, konuk takımı destekliyorlar. Bizim mutlaka maçlarımızı Akhisar’da oynamamız gerekiyor. Mayıs ayında süper lige çıktık. Aradan 7 ay geçti. Hala stadımız için kazma vurulmadı. Bu gidişle gelecek sezona da stadımız yetişmeyecektir. Belediyemiz ve kulübümüz stat sorununu mutlaka çözmelidirler.” diyorlar.