Akhisarpress.com - Akhisar Belediyespor yönetimi Galatasaray maçının oynandığı Pazar gününden 2 gün sonra seyirci ve hasılat rakamlarını açıkladı. Maçtan 3 puan kazanan Akhisar beklenen hasılatı elde edemedi. Sezon başında satılan 4090 kombine bilet dışında 10 bin 237 bilet satışı karşısında kasasına 484 bin 660 lira girdi. Galatasaray maçında sahte bilet ve Akreditasyon kartları kullandığı güvenlik kuvvetleri ve görevlilerden tarafından tespit edildi.

Kulübün As başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, yönetim kurulu üyeleri İbrahim Evren Acar, Süleyman İşçi ve Harun Eryüksel ile birlikte konu hakkında basın toplantısı yaptı. Latif Çakmak, ilk olarak eski Genel Kaptanları ve Akhisarspor’un unutulmaz futbolcularından Vedat Helvacıoğlu’nun oğlu Mahmut Helvacıoğlu’nun geçtiğimiz hafta içinde elim bir trafik kazası sonucu kaybettiklerini, tüm spor camiasının ailenin v e kulübümüze taziyede bulunduğunu belirterek, “Akhisar Belediyespor yönetimi olarak Helvacıoğlu ailesine başsağlığı ve sabır dilerken, bizleri taziyelerini bildiren sporseverlere teşekkür ederiz.” Dedi.

Basın toplantısının ana konusunu Galatasaray Maçı seyirci ve hasılat konusunu olduğunu belirten Latif Çakmak, “ Biz yönetim olarak Galatasaray maçı için 11 931 bilet bastırdık. Bu biletlerden 5044’ü satılmadı. 5938 bilet satıldı. Bunun karşılığında 484 bin 660 lira hasılat elde ettik. Beklediğimiz bilet satışına ve hasılata ulaşamadık.” Latif Çakmak stadın büyük bir bölümünün dolu olduğu, çok az bir kısmının boş olduğu sorusuna karşılık, “ 4090 kombineli seyircimizin yanında 1000 bulan davetiyeliyi, ayrıca kulübümüzün aldığı karar gereği 12 yaş altı çocuklardan bilet parası alınmadığını, maçında gündüz oynanması nedeniyle seyircilerin büyük çoğunluğunun çocukları ile geldiğini gördük.” Galatasaray maçından çok sıkı güvenliğin alındığını, görev yapan herkese teşekkür ettiğini söyleyen Latif Çakmak, “ Sayısının 500 geçtiğini tahmin ettiğimiz, şu andan elimizde 50 yi bulan sahte bilet var. Bu sahte biletlerle gözden kaçarak stada giren seyirci gerçek bilet sahibini dışarıda bırakmış oldu. Bu bizi zor durumda bırakmasına rağmen yetkili birimlere görüşerek o seyircileri de boş olan yerlere yerleştirmeye çalıştık. Bu sahte biletlerin yanında sahte Akreditasyon çetesi ile karşı karşıya kaldık. Bunların 10 tanesi tespit edildi. Bu gün aldığımız bir haber polis bunlardan birini yakalamış. Bu sahte akreditasyon sayısının kaçta olduğunu bilemiyoruz. 50 de olur 100 de olabilir.” Bu zorlukların önüne TFF’nin aldığı kararlarla geçileceğini belirten Latif Çakmak, “ Yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak olan stadımızda son sistem, dijital ortamda, yüz okuyucu, turnikeler bulunacak. Bu yaşanan zorluklar yaşanmayacaktır.” Dedi.