Haber Merkezi - Akhisar programı kapsamında gündüz saatlerinde merkez çarşıyı ve Akhisar Esnaf ve Ticaret odalarını ziyaret eden CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel akşam saatlerinde Akhisar’ın Ballıca Beldesine ve Dereköy’e ziyaretlerde bulundu. Akhisar İlçe Başkanı İsmail Fikirli, Akhisar Belediye Başkan Adayı Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Kadın kolları, Gençlik kolları, Akhisar Belediye Meclis üyesi adayları ve İlçe Yöneticileri ile birlikte Akhisar’ın belde ve köylerine giden Özel burada onlar değil, yüzler değil, binler tarafından dinlendi.

Gittiği belde ve köylerde otobüsün üzerinden yaklaşık 1500 kişiye seslenen CHP’li Özel;

“Geçmişte tütün eken ve tütünden çok iyi paralar kazanan bu belde eski günlerini arıyor. Tütünden kazanamadığı için şimdi zeytincilik ile geçiniyor. Ama zeytini 10 yıldır aynı fiyattan satıyor. Geçen sene iktidar partisi milletvekilleri ile katıldığım Ballıca Zeytin Festivalinde kürsüden Ballıcalı’lara dane zeytine ve zeytinyağına prim verilsin dedim. O gün orada tüm Manisa milletvekilleri olarak söz verdik. Ancak Ankara’ya gidince AKP sözünden döndü. Bakan izin vermiyor gerekçesi ile bu önergeyi vermediler. Benm ve arkadaşlarımın bu konudaki çabalarına rağmen verilen önerge AKP oyları ile reddedildi. Bir daha bu Ballıca’ya ne yüzle gelecekler bilmiyorum?” deyince, bu ifadesi Ballıca’dadakikalarca alkışlandı.

Özel’den Ayakta Alkışlanan Geri Sayım

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Özgür Özel,

“MazotBaşbakan’ın oğlunun gemicikleri olduğu için onlara 1,5 liraya ama Ballıcalı köylüye 5 liraya veriliyor. Artık köylerde, beldelerde sabır kalmadı. Hep birlikte bunları yollamak için geri sayıyoruz” dedi ve 6’dan geriye doğru şu şekilde saydı;

“Başbakanın oğluna 6 gemi,

Ballıcalıçiftçiye 5 liradan mazot,

Mısır’a 4 parmak

Yandaşa 3 torba kömür,

Atatürk ile İnönü’ye 2 ayyaş,

Sıkıştı mı “oneminute”

Vatandaşa ise 0 sevgi…. 30 Martta yolcudur Abbas bağlasan durmaz!” diyen Özel’in bu sayımı hem otobüsün etrafındakiler tarafından hem de kahvede oturanlar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Büyükşehir olarak suyun ilk 10 tonundan bir kuruş alınacağını, Büyükşehir Belediyesi’ne Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlıkları da kurarak köylere de hizmet edeceğini, belediyeleri kazanmaları durumunda köylerin ve beldelerin el konulan taşınır taşınmaz mallarına el atmayacaklarını, bunları köy için kullanacaklarını ve günü gelince de köylüye iade edeceklerini ifade eden Özel, Ballıca ve Dereköy'lülerden Vehbi Bakırlıoğlu ve kendisi için destek sözü aldı.