Akhisar Belediyesi 2017 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısı Salih Hızlı başkanlığında meclis toplantı salonunda yapıldı. Üyeliği düşen Feza Yavuzkasap’ın yerine göreve getirilen AK Partili Muammer Efe ilk kez meclis toplantısına katıldı. Meclis gündem maddeleri öncesi Belediye Başkanı Salih Hızlı ilk olarak 5 Nisan Avukatlar Gününü kutladığını dile getirdi. 

Gündemin ilk maddesinde 3 adet encümen üye seçimi yapıldı. Kapalı zarf usulü yapılan seçimin ardından encümen üyeliklerine Şemsi Okur (27 oy), İbrahim Vardar (28 oy) ve Lütfi Akdağ (28 oy) seçildi.

İkinci gündem maddelerinde ise ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonunda Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliklerine Zafer Aşkın, Muammer Efe, Aynur Üngün, Ali Sevgil, İbrahim Vardar seçildi. İmar Komisyonu üyeliklerine Necati İniş, M. Fatih Füzün, Aydın Coşkun, Hikmet Çağan ve Fatma Kocabıyık seçilirken Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeliklerine Gülşah Çorukman, İbrahim Kaya, İsmail Seyrek, Ali Özgen ve Mehmet Taşar seçildi. Son olarak ise Kanun ve Nizam Komisyonu üyeliklerine Ahmet Güzeltepe, Zafer Aşkın, Özde Demirel, Hamdi Kumova ve Halil Aktaş seçildi.

2016 yılı faaliyet raporunda kanun gereği Meclis Başkanlığı koltuğuna CHP Meclis Üyesi Aydın Coşkun oturdu. Coşkun ilk olarak parti temsilcilerine faaliyet raporu hakkında düşüncelerini sordu. CHP Grubu adına söz alan Hikmet Çağan, 2016 yılı faaliyet raporunu titizlikle incelediklerini, mevcut yönetimin Akhisar’ın hedefleri, projeleri ve sorunları karşısında heyecanı ve azmini yitirdiğini iddia etti. MHP Grubu adına söz alan Mehmet Taşar faaliyet raporunu incelediklerini daha verimli bir faaliyet raporunun olabileceğini belirtti. AK Parti grubu adına söz alan Zafer Aşkın ise Büyükşehir yasası sonrası faaliyetlerin büyük bölümünün Büyükşehir Belediyesi himayesine geçtiğini bundan dolayı geçmiş yıllardaki faaliyet raporları ile karşılaştırılmaması gerektiğini iddia etti. 2016 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4.maddesinde denetim komisyonu raporu özetini Mali Hizmetler Müdürü Yusuf Girgin meclise sundu. Beşinci madde de ise komisyon kararları oy birliği ile kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde yer alan Reşatbey Mahallesi 174 sokakta bulunan Verem Savaş Dispanserinin 1 ve 5 nolu binaların 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu olarak tahsisi oy birliği ile komisyonlara havale edildi. Yedinci gündem maddesinde ise Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin İspanya’da yapılacak folklor festivaline katılması oy birliği ile kabul edildi.

Sekizinci gündem maddesinde Hacıishak Mahallesi “Hal Pazaryeri ve Katlı Otopark” olarak belirtilen yerde Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Avan Proje ve uygulama projelerinin yapımı için protokol yapılması oy birliği ile kabul edildi. 9.gündem maddesinde ise Dağdere Mahallesinde düğün salonu altında bulunan boş salonun Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi oy birliği ile kabul edildi. 10. Madde de ise Erdelli Mahallesi 840 parselde avlulu kerpiç ev olarak geçen yerin diyanet işleri başkanlığı Akhisar ilçe müftülüğüne tahsisi oy birliği ile kabul edildi. Son gün maddelerinde ise imar evrakları yer aldı.