Akhisar Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Ulus, 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Ulus mesajında; "Büyük dava ve devlet adamı, aziz Türk milletinin cefakâr, yiğit ve kahraman evladı Gün Sazak Bey’i şehadetinin 31. yılında rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyoruz.

Fıtratındaki asalet, dirayet ve sabır; yüreğindeki cesaret, vatan sevgisi, inanç ve sarsılmaz imanla devrini aydınlatmış, bugünlere de ışık olmuş Gün Sazak Bey, bundan 31 yıl evvel necip milletimize düşman, hain ve soysuz eller tarafından şehit edilmiştir.

Türk milliyetçileri, mukaddesatları uğruna can vermekten hiç bir zaman çekinmemişlerdir. Ruhi Kılıçkıran’ların, Süleyman Özmen’lerin, Yusuf İmamoğlu’ların, Mustafa Pehlivanoğlu’ların kutlu kervanı da aziz milletimizin ateşle imtihan olduğu çok güç bir dönemde vatanını ve milletini çok sevmenin bedelini ödemiştir. Gün Sazak Bey de; milletinin varlığı ve selameti için ağır bir diyet ödeyen, imkânsızlıklarla vakurca mücadele etmiş bu kahraman neslin mümtaz bir şahsiyetidir.

Müstesna kişiliği ve fikri olgunluğuyla merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in en yakın çalışma arkadaşlarından olan Gün Sazak Bey, Türk milliyetçiliği davasının en ön safında mücadele etmiş, ülkemize ve milletimize çok büyük hizmetler etmiştir.

Büyük dava adamı Gün Sazak Bey, ilkeli bir devlet adamı olarak kamuda dürüst ve şeffaf bir yönetimin temsilcisi olmuş, devletteki yozlaşmaya karşı büyük bir savaş başlatmıştır. Bu özellikleriyle Gün Sazak Bey, her kesimin takdir ve sevgisini kazanmıştır.

Türk gençliğinin çok iyi bilmesi ve örnek alması gereken Gün Sazak Bey; Gümrük ve Tekel Bakanlığı görevini yürüttüğü kısa zaman zarfında karaborsacı, vurguncu ve rüşvetçi kan emicilere göz açtırmayıp, devletinin ve milletinin emanetine fedakârca sahip çıkarak Cenab-ı Hakk’ın kendisine nasip ettiği bakanlık makamının gereğini hakkıyla yerine getirmiş, ülkücülerin sahip olduğu güzel ahlâkın ve dürüst, temiz siyaset anlayışının en güzel örneğini vererek bizlerin övünç kaynağı olmuştur.

Siyasetin şahsi menfaatlerin aracı olarak görüldüğü, yolsuzluğun ve sahtekarlığın olağanlaştığı ve normalleştirildiği günümüzde, Gün Sazak Bey’in aziz hatırası daha da bir anlam kazanmaktadır. O’nun dürüstlüğü ve ilkeleri bugün adeta Sazak Köyü’nden yükselen bir kutup yıldızı gibi doğru yönü bulmamızı kolaylaştırmaktadır.

Bir ülkü insanı olan merhum Gün Sazak Bey, gelecek nesillere örnek olacak biçimde yaşadığı ömrünü, 27 Mayıs 1980 günü en yüksek mertebeye yükselerek noktalamıştır. Şanlı Türk tarihinin altın sayfalarında yerini alan Gün Sazak Bey, geride bıraktığı gözü yaşlı milletinin gönlünde ebediyete kadar yaşayacaktır. O’nun şehâdeti, Türk milletinin kıyamete kadar var olacağına iman eden Türk milliyetçileri için telâfi edilemez büyüklükte bir kayıp olmuştur.

Gün Sazak Bey ve onun gibi bu toprakların vatan kalması için Hakk’a yürüyen kutlu davamızın aziz şehitleri temiz kanlarını ülkücü hareketin harcına katmışlardır. Bugün ülkücü harekete türlü hesaplarla kahpece saldıranlar bilmelidirler ki; ülkücü şehitlerin, Sazak’ların temiz kanlarıyla diyetini ödedikleri bu hareket, ilelebet payidar kalacak ve aziz Türk milletine düşmanlık besleyenlerin karşısında yıkılmaz bir bent olarak, milletini ileriye taşıma ülküsünden hiç bir zaman vazgeçmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey ve Gün Sazak Bey olmak üzere; Türk milletinin birliği, aziz vatanın bağımsızlığı ve şanlı bayrağımızın dalgalanması uğruna hayatlarını kaybetmiş olan ülkü erlerini, aziz şehitlerimizi, minnet, ve şükranla anıyor, Cenabı-ı Allah’tan rahmet diliyoruz.

Ruhları şâd; mekânları cennet olsun." dedi.