2 aşamalı çevre yolunun ilk aşaması 5 kilometrelik Gölmarmara çevreyolu daha önce açılmış ve bir nebze olsun şehir trafiğini rahatlatmıştı. Ancak İzmir-İstanbul arasındaki araç trafiğindeki yoğunluktan dolayı şehir trafiğini büyük ölçüde etkileyen 8 kilometrelik çevre yolunda da bitim aşamasına gelindi.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Karayolları 2. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı Fatih Füzün ve yönetim kurulu üyeleri ve müteahhit firma sorumluları ile birlikte çevre yolunda incelemelerde bulundu.

Çevre yolunda incelemeler yaparak yolun yıl sonuna kadar biteceğini müjdeleyen AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, " Akhisar’ın İstanbul çevre yolu, Akhisar – İstanbul çevre yolu köprüsünün üzerinde bulunuyoruz. Yolun hangi aşamada olduğunu ve hemen hemen hangi tarihler de biteceğini bize bir miktar anlattılar. İnşallah Allah’ın izniyle yılbaşına kadar çevre yolunu trafiğe açmayı ümit ediyoruz. Bir aksilik olmazsa Akhisar’ımızın İstanbul çevre yolu yılbaşına kadar bitecek.  Şuan her taraf şantiye altında dozerler falan hepsi çalışıyor. Peyzaj kısmı hariç büyük bir kısmı bitti.

Akhisar’dan gelenler tabi çevre yolunu görenler bu yol nasıl çalışacak nasıl trafiğe açacak, trafik hangi yönde akacak merak ediyorlar. İzmir’den gelen trafik eğer İstanbul’a devam edeceklerse bulunduğumuz köprü üzerinden kavşaktan devam ederek Soma-Medar yoluna çıkacaklar. Eğer İzmir’den gelen vatandaşlarımız Akhisar’a gitmek isterlerse üst geçide girmeden yan yoldan köprünün altından Akhisar yoluna girerek Akhisar’a devam edecekler.  Bütün araçların toplanma yeri kavşakta. Akhisar’dan gelenler eski Akhisar galeriler yolu bildiğimiz bu yol artık iptal olacak. Oraya peyzaj düzenlemesi yaparak orayı yeşil alana dönüştüreceğiz. 4 tane ayağımız olacak bir giriş ayağımız birde çıkış ayağımız olacak. 

Yol açıldığında Akhisar’ın içinden geçen trafiği de artık rahatlayacağız. Tabi müteahhitlimize teşekkür ediyorum. Yıllardan beri gelen çevre yoludur burası. Hükümetimiz de bakanlığımız da kararlarımızın alakası olmayan bir durumdu. Tamamen hukuki durumlardan dolayı süreçten dolayı buradaki ihaleyi alan müteahhidin burada iflas etmesi işi bitirememesinden dolayı ve hukuk sürecinin devam etmesinden dolayı bugüne kadar iş uzadı. Karayolları, bölge müdürlüğümüze hepsine teşekkür ediyorum. İflas eden müteahhitten sonra hızlı bir şekilde ihale yaparak yeni firmaya verdiler. Pandemi dönemi dahil gece demedi, gündüz demedi bu yolu bitirmek için bütün gayretini ortaya koydu bundan dolayı herkese teşekkür ediyoruz. Müteahhit firmaya teşekkür ediyoruz. Allah onlara güç ve kuvvet versin. 

Zeytinliova yoluna da bir kavşak düzenlemesi yapacağız. Trafiğin akışını tehlikeye sokmadan trafik ışıkları koyacağız yola. Işıklı bir sistemde inşallah Zeytinliova yolunu Akhisar’dan gelenler Zeytinliova’ya giderken köprü yapılana kadar trafik ışıklarıyla trafiği sağlayacağız. Zeytinliova’ya gidecek olan vatandaşlarımız öncelikle çevre yolunu üstünden geçecek demir yolunun üzerinden geçecek daha sonra bir köprü yapılacak. Akhisar’dan Zeytinliova’ya giderken üsten geçecekler. Demir yolu alta kalacak. İnşallah bütün yollar bittiğinde kulanlar daha da rahat olacaklar. 


Ondan sonra da Soma yolu var zaten bizim otobana bağlantımız vardı. Az bir şey kaldı onu da kısa sürede bitirerek inşallah Soma – Medar yolunu  bağlantısını yaparak onu da çevre yoluna bağlamış olacağız. İleriki aşamalar da önümüzdeki yılda hedefimiz planımız şu otoban çıkışından sonra bu Medar – Soma yolunu da Akhisar çevre yolundan gelenler üstten geçerek normal İstanbul yoluna bağlamayı planlıyoruz. Büyük bir gayretimiz var bütün çabamız vatandaşlarımızın, milletimizin daha rahat bir şekilde seyahat etmesini sağlamak. Yakın zamanda bu hedefimizi yapacağız. Türkiye büyüyor cumhurbaşkanımız açıkladı 320 milyar metreküp doğalgazı bulduk. Bu ne  demek Türkiye tarihinde ilk defa böyle bir doğalgaz keşfi yaşadık. Türkiye’nin önü açık. Yolumuzla, köprümüzle, sağlığımızla, enerjimizle inşallah Türkiye dünyada güç olacak. Buradan Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi iletiyorum" dedi.