Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 24. Dönem Manisa Milletvekili ve 25. Dönem Manisa Milletvekili Adayı Uğur Aydemir, Akhisar’da esnaf oda başları ile kahvaltı da buluştu. Akhisar’a yapılan kamu yatırımları hakkında bilgiler aktaran Milletvekili Uğur Aydemir’e Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri iştirak etti.

Akhisar’da bir çok kamu yatırımına imza attıklarını dile getiren Milletvekili Adayı Uğur Aydemir; “Akhisar’da Gürdük Barajı yapım ihalesi 7 Nisan 2015 tarihinde yapıldı, 33.40 milyon metreküp su depolanarak yıllık 20 milyon metreküp suyu temin edilecek ve 10 Bin dekar arazi sulamaya açılacaktır. Çok yakında da müteahhit firmaya teslim edilecektir. Buna ek olarak Çamönü Mahallemizde Gölet ve Sulama Projemiz mevcuttur. 277 dekar arazi sulanacaktır, gölet projesi ve sulama planlaması hazırdır, inşaatın 2015 yılında ihale edilmesi planlanmaktadır. Şehrimizin yine ihtiyaçlarından olan Ağız ve Tdiş Sağlığı Merkezi ile Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binaları büyük oranda tamamlandı ve yakında hep birlikte kurdelesini keseceğiz. İzmir-Ankara Devlet Demiryolu’nun şehir dışına alınma projesi bundan 5 yıl önce rüya projeydi ama bugün bunun gerçekleşme noktasında gelişmeleri hep birlikte izliyoruz. Allah’ın izniyle bu büyük projemiz başladı ve hep birlikte yine bitişine şahitlik yapacağız. Bununla kalmayarak yine şehrimizi ikiye bölen devlet karayolunun şehrin dışına alınma projesi hayata geçiyor. Akhisar şehir merkezinde bulunan ceza evinin de Süleymanlı Mahallesi bölgesinde bir alanda yapılması ihalesi yapıldı ve müteahhit firma ile sözleşme imzalandı. Süleymanlı Mahallesinin güneyinde 117 bin 600 metrekare yüzölçümünde 1 kapalı, 1 açık cezaevi 2 lojman binası ve 1 askeri bina olarak planlanan ceza infaz kurumu yapım işi 41 milyon 780 Bin TL bedeli ile yüklenici firmaya verildi ve 16 Şubat 2015 tarihinde yapım işi başlamıştır.

Eğitime hayırseverlerimizin yanında devletimizin de son hızla katkıları devam ediyor. Sigara Fabrikası alanı içerisinde eğitim bölgesi olarak ayrılan noktada Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi inşaatı bitti ve çok yakında yine hep birlikte kurdelesini keseceğiz. İlçemizde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfınca 200 kişi öğrenci yurdu İmam Hatip Lisesi bahçesine yapılacaktır. Bunun yanında Kredi Yurtlar Kurumu 500 öğrenci yurdu da yine devletimizin yatırımları arasında yer alıyor. Akhisar Gölet alanı arkasında bulunan bölgenin en büyük gençlik merkezi yine şehrimize kazandırılmıştır. Çağlak Anadolu Lisesine de 200 kişilik öğrenci yurdu yapılacaktır” dedi.