6 ay önce Akhisar Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklayan Türkay Girgin, Genel Merkez tarafından Mansur Onay’ın aday olarak açıklanmasının ardından Parti lokalinde basın açıklaması yaparak teşekkür etti.

Girgin açıklamasında, “21.06.2013 tarihinde ilçe teşkilatında açıklamış olduğum Akhisar Belediye Başkan Aday Adaylığım yoğun çalışmalarla bugüne kadar devam etti. Bu süre içerisinde öncelikle beni bu zorlu süreçte hiç yalnız bırakmayan sevgili eşime ve çocuklarıma, anne ve babama eski ilçe başkanım Ali Çavdar’a İlçe Başkanım Mehmet Dedeoğlu’na, Kadın Kolları Başkanım Nejmiye Ulus’a Yönetim Kurulu üyelerine, Akhisarlı hemşerilerime, tüm muhtarıma, tüm oda ve dernek başkanlarıma tüm Akhisar halkına sonsuz teşekkür ediyor hepsinden Allah razı olsun diyorum.

Genel Merkezimizin takdiri doğrultusunda kendisine tekrar adaylık verilen sayın Mansur Onay Milliyetçi Hareket Partisinin Akhisar Belediye Başkan Adayıdır. Bundan sonraki bu süreçte kendisine başarılar diliyorum. Adaylığı hayırlara vesile olsun. İnşallah bu kez belediye başkanımız olur. Milliyetçi Hareket Partisinin belediyeyi alabilmesi için bugüne kadar yapmış olduğum tüm çalışmalarımdan doğan haklarım fazlası ile teşkilatıma helal olsun. Ne Mutlu Türk’üm diyene” sözlerini sonlandırdı.

Girgin’in ardından konuşma yapan Akhisar Milliyetçi Hareket Partisi Eski İlçe Başkanı Ali Çavdar, “ Gönül isterdi ki Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Aday Adaylarının hiyerarşi gereği aday adaylıklarını teşkilatımızda açıklanmarıydı. Buna rağmen genel merkezimizin takdiri gereği Mansur Onay aday olarak seçilmiştir. Dün olduğu gibi bizde çalışmalarımıza aynı şekilde 3 hilal bayrağı altında devam edeceğiz. Ne Mutlu Türküm diyorum.”

Çavdar’ın ardından konuşma yapan İlçe Başkanı Mehmet Dedeoğlu’da, “Hepinizin bildiği üzere Türkay Girgin arkadaşımız ile bir aday adaylığı süreci yaşadık. Ancak bu süreç sonucunda Genel Merkezin takdiri ile Mansur Onay aday olarak seçilmiştir. Kendisine başarılar diliyor, Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum.” dedi.