Haber Merkezi - AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Derbent beldesinde Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ile birlikte gerçekleştirdiği gece mitinginde yaklaşık 1500 kişiye hitap etti.

AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Turgutlu ilçesine bağlı Derbent beldesini ziyaret etti. Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ile birlikte gittiği Derbent beldesi ziyareti sokakları ve meydanı dolduran yaklaşık bin 500’ün üzerindeki vatandaşın coşkusuyla miting havasında geçti. Belde girişinde çiçekler ve havai fişek gösterileri ile karşılanan Tanrıverdi ve Orhan için kurban kesildi. AK Parti Derbent Belde Lokalinin açılışını gerçekleştiren Tanrıverdi ve Orhan konuşmalarını yapacakları platformdaki yerlerini alarak vatandaşları selamladı.

ORHAN: O BİZİM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZDIR

10 yıllık Turgutlu Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri anlatan Belediye Başkanı Serhat Orhan yaptığı konuşmasında, “Biz 10 yılda 15 tane ana okuldan fakülteye kadar okul kazandırdık. Bu okullar kazandırılırken Manisa’nın, Ankara’nın, hayırseverlerin desteğini ve dualarını aldık. Bugün Demirci’de 1983 yılında ilk ilçe fakültesi kurulduktan sonra eğer 20 yıl sonra Turgutluya Teknoloji Fakültesi geldiyse bu Hüseyin Tanrıverdi’nin YÖK’e yaptığı rica ve gerektiğinde baskısı sayesinde olmuştur. Eğer bugün Turgutlu’ya 40 trilyon liralık 12 bin 500 kişilik stadyum, 2 bin 500 kişilik spor salonu yapılıyorsa, bu 40 trilyon lira ne belediyenin ne de devletin kasasından çıkmayıp aksine belediyenin kasasına 4 trilyon lira giriyorsa Sayın Hüseyin Tanrıverdi’nin 2 sene önce Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a “Bu proje buraya yapılacak.”dediği talimatı ile yapılmıştır. Sayın Hüseyin Tanrıverdi’ye büyükşehir belediye başkan adayım demiyorum artık o bizim bu saatten sonra büyükşehir belediye başkanımızdır. Belde başkanımızın bizden istekleri var. İnşallah Turgutlu’da Serhat Orhan, Manisa Büyükşehir Belediyesinde de Hüseyin Tanrıverdi göreve geldiği zaman Faruk başkanımın bu istekleri bizim için hiç problem değil.”ifadelerini kullandı.

TANRIVERDİ SLOGANLAR EŞLİĞİNDE KONUŞMASINA BAŞLADI

Büyük alkışlar ve “Turgutlu seninle gurur duyuyor, Büyükşehrin mimarı büyük ustanın büyük kalfası” sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “Derbent’in meydanını hınca hınç doldurmanız geleceğimizi müjdeliyor. Bu meydanda ayakta dimdik duruşunuz, onurlu duruşunuz elbette 30 Mart akşamını müjdeliyor. Biz Manisa’yı büyükşehir yaparak, bir tarih yazdık. Allah’ın izni ve sizlerin desteği ile Serhat Orhan kardeşimle beraber hizmetlerimizle de destan yazacağız destan.”dedi. Büyükşehir belediyesinin yapması gereken büyük hizmetler var. İnşallah Manisa’da da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Hüseyin Tanrıverdi’yi yani Ak Partiyi seçtiğinizde biz el ele tutuşacağız, birlikte olacağız ve büyük hizmetlerimizi sunacağız. Büyükşehir olarak Serhat kardeşimin arkasında olacağız. Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanının arkasında da elbette yiğidimiz dünya lideri, AK belediyeciliğin önderi, kurucusu, 1994’de ilk defa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş uzun adam Recep Tayyip Erdoğan’da bizim arkamızda olacak. “dedi.

“SİZE HİZMET EDEREK GÖNLÜNÜ ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

12 yıllık milletvekilliği döneminde asla ihanet içerisinde olmadığını söyleyen Tanrıverdi, “Allah’ın huzurunda söz veriyorum ki bundan sonra da size ihanet etmeyeceğiz. Size hizmetkâr olmaktan başka bir şey yapmayacağız. Size efendilik taslamayacağız, bilakis gece gündüz emrinizde olacağız ve inşallah hem şehrimizi imar edeceğiz hem de gönlünüzü kazanacağız. Biz, ‘Belediyecilik bir şehri imar etmek halkın gönlünü almaktır.’diyen Fatih Sultan Mehmet Han’ın torunlarıyız. Belediyecilik sadece hizmet değildir aynı zamanda halkın gönlünü almaktır. Buraları en güzel şekilde imar edebilirsiniz, yolları en güzel şekilde granit taşlarla döşeyebilirsiniz, alt yapıda gümüş yada altın borularla su da getirebilirsiniz. Ama siz hemşerinizin gönlünü almamışsanız, üstüne üstlük bir de kırmışsanız ozaman sizin yaptığınız işin bir hayrı yoktur. Bizim görevimiz elbette şehirlerimizi imar etmek ve mutlu şehirler oluşturmaktır. Bunun içinde hemşerilerimizin halkımızın gönlünü almaktır. Serhat kardeşim bizimle, biz de Ankara ile el ele tutuştuğumuzda sizlere çok daha büyük hizmetler yapacağız ve sizlerin gönlünü alacağız.”

“CENGİZ ERGÜNÜ İZMİR MARŞIYLA İZMİR’E UĞURLAYACAKSINIZ”

Büyükşehir yasasına karşı çıkanların şimdilerde köy köy kasaba kasaba, mahalle mahalle ilçe ilçe dolaşıp faziletlerini anlattıklarını dile getiren Tanrıverdi, konuşmasının devamında CHP ve MHP’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını eleştirdi. Tanrıverdi; “CHP’li Özgür Özel buralara geldiğinde yasaya neden karşı çıktığını sormanızı istiyorum. Ama o doğrusunu söylemeyecektir. Çünkü o çarkçı Kemal’in çırağıdır. Yasa çıkarsa köylere hizmet gitmez, Türkiye eyaletlere bölünür, diyorlardı. Türkiye eyaletlere bölündü mü? Elbette hayır. Peki köylerimize e hizmet gitmiyor mu? Elbette gidiyor. Bunlar neden yasaya karşı çıktılar biliyor musunuz? 30 büyükşehri kazanamayacaklarını bildikleri için karşı çıkıyorlar. Aman köylere, beldelere hizmet gitmesin diyorlar. Ama siz bunlara en güzel cevabı sandıkta vereceksiniz değerli kardeşlerim sandıkta. Vereceğiniz oylarla, Ak Partiyi dimdik ayakta tutarken, mevcut belediye başkanını da en hızlı bir şekilde İzmir’e uğurlayacaksınız. Hem de İzmir marşıyla uğurlayacaksınız.”diye konuştu.

Tanrıverdi konuşmasını 30 Martta yapılacak yerel seçimlerin önemine dikkat çekerek bu seçimlerin aynı zamanda Turgutlu’nun, Manisa’nın Türkiye’nin geleceğinin belirleneceği seçimler olduğunu ifade ederek tamamladı. Tanrıverdi daha sonra açılışnı yaptığı AK Parti Derbent Lokaline geçerek burada bir süre Derbentli gençlerle sohbet etti.