AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, partisinin Urganlı seçim bürosunun açılışı yapmak üzere gittiği Urganlı’dan MHP’li Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yüklendi. Tanrıverdi, “MHP’li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün 5 yılda MHP’li birisinin başkanlık yaptığı Urganlı’ya hiç geldi mi? Gelmediği gibi kendisine randevu bile vermedi randevu. Kendine belediye sarayı yapacağına buradaki hemşerilerim 50’li yıllardan kalma su borularından su ihtiyacını karşılıyor. Gelip de bu soruna neden çare olmuyorsun. Ama Turgutlu belediyemiz şimdi bunları değiştiriyor yerine daha sağlıklı su boruları döşüyor. Niye, benim hemşerilerim temiz ve sağlıklı su ihtiyacını karşılasın diye?”dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, Turgutlu ilçesine bağlı AK Parti Urganlı seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Tanrıverdi’nin yanısra İl Başkanı Murat Baybatur, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, İlçe Başkanı, İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Özkan, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmasında MHP’li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü eleştirdi.

MHP’Lİ MANİSA BELEDİYESİ MHP’Lİ URGANLI BELEDİYESİNE RANDEVU VERMİYOR

Büyük alkışlar ve “Turgutlu seninle gurur duyuyor, Büyükşehrin mimarı büyük ustanın büyük kalfası” sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Tanrıverdi, “Turgutlu Belediye Başkanımız 10 yılda hangi hizmetleri getirdiyse buraya yani Urganlı mahallemize de getirecektir. Manisa belediyesinin Urganlı’ya destek olması gerekiyordu. Hem de siyaseten aynı partiden olmasına rağmen. Doğrusu destek olmadı olamadı. Belki de Manisa belediyesi Apınar tesislerinden bu tarafa geçip de Turgutlu’da başarılı bir belediye var güzel hizmetleri var görürsem rahatsız olurum, çünkü Manisa’da bu hizmetleri yapamıyorum diye buraya gelmiyor olabilir. Ama Urganlı’da MHP’li bir belediye başkanı var, Urganlı’nın ne eksiği var ne yok ihtiyacınız var mı diye gelip soran olumu? Urganlığa gelmemiş üstelik de MHP’li bir belediye başkanına MHP’li Manisa belediye başkanı randevu bile vermiyor. Oysa biz merkezi hükümetten gelebilecek hizmetleri veriyoruz. Asla parti ayrımı yapmıyoruz. Manisa belediyesi içinde ayrım yapmadık. Tam 90 milyon liralık eski parayla 90 trilyonluk kendisine destek verdik. Niye verdik, bizim için şehir önemli bizim için hemşerilerimiz önemli bizim için elbette insan önemli insan. Ama şu MHP zihniyetine bakın ki Manisa belediye başkanı MHP’li olduğu halde MHP’li bir belediye başkanına destek olmuyor. İşte Manisa’nın hali ortada. Çöp sorunu çözülmemiş hala vahşi depolama yöntemi kullanılıyor. Manisa’nın konut ihtiyacı var ama 5 yılda 5 konut üretemedi. Yani konut ihtiyacını karşılayamadı. Bu sorunu çözemediler. Sosyal belediyecilik anlamında da herhangi bir şey yapmadılar. Ne sosyal alanda ne sosyal paylaşım alanları nede yaşam alanlarını oluşturamadılar. İnsanımıza açmısın tokmusun diye sormadılar.

Kaldırımları boz yap anlayışıyla kaldırım belediyeciliği yapmaktan başka iş yapmadılar. Sosyal belediyecilik anlamında örnek olsun diye söylüyorum. 5 yıl belediye başkanlığı yapmış Cengiz Ergün MHP’li bir belediye başkanı 5 tane gencimizin mutluluğunu artırmak, ailelerinin mutluluğunu artırmak için 5 tane nikâhını kıymadı. Şimdi belediye başkanımız Serhat kardeşime kaç tane nikâh kıydın desem vereceği cevabı iliyorum. Görev yaptığı süre içerisinde iki bin gencimizin nikahını kıydı. Onların mutluluğuna ortak oldu. Ama Manisa’da Cengiz Ergün 5 yılda 5 tane nikah kıymadı. İnşallah sizler 30 Mart akşamında onun nikahını İzmir’de kıyacaksınız. Niye çünkü Cengiz Ergün Manisa’da oturmuyor, İzmir’de oturuyor. Mesai bitse de İzmir’e gitsem keyfime baksam, hafta sonu gelse de biran önce İzmir’e gitsem keyfime baksam diyor. Manisa’da oturmayan birinin, Manisa’nın havasını teneffüs etmeyen birinin Manisalı hemşerilerimizin halini anlaması mümkün mü? Ne alt yapı belediyeciliği yapabilir ne de sosyal belediyecilik yapabilir ne de kültürel belediyecilik yapabilir. Kendisi bir zamanlar ben saraylarda oturmak istemiyorum dedi ama şimdi kendisine saray yapmak şato yapmak için çalışıyor. Oysa ki, benim hemşerilerimin oturacağı yer yok. Konut üretemedi. Bakıyorum ki en büyük projesi Manisa Belediyesi hizmet binası yapımı. Benim hemşerimin başını sokacağı evi yokken sen hangi akılla bu belediye sarayında oturacaksın? Burada nasıl oturacaksın. Benim ecdadım çadırda 600 yıl dünyayı adaletle yönetti. Belediye sarayı yapacağına şu Urganlı’nın su meselesini çözseydin. 1950’li yıllardan kalma su boruları ile benim buradaki vatandaşım su içiyor. Hiç mi aklınıza bunlar gelmiyor. Ama Turgutlu belediye başkanımız şuan bu 50’li yıllardan kalma su borularını değiştiriyor yerine daha sağlıklı borular döşeyerek hemşerilerimin su içmesini sağlıyor.” İfadelerini kullandı.

“SİZE HİZMET EDEREK GÖNLÜNÜZÜ ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

12 yıllık milletvekilliği döneminde asla ihanet içerisinde olmadığını söyleyen Tanrıverdi, “Allah’ın huzurunda söz veriyorum ki bundan sonra da size ihanet etmeyeceğiz. Size hizmetkâr olmaktan başka bir şey yapmayacağız. Size efendilik taslamayacağız, bilakis gece gündüz emrinizde olacağız ve inşallah hem şehrimizi imar edeceğiz hem de gönlünüzü kazanacağız. Biz, ‘Belediyecilik bir şehri imar etmek halkın gönlünü almaktır.’diyen Fatih Sultan Mehmet Han’ın torunlarıyız. Belediyecilik sadece hizmet değildir aynı zamanda halkın gönlünü almaktır. Buraları en güzel şekilde imar edebilirsiniz, yolları en güzel şekilde granit taşlarla döşeyebilirsiniz, alt yapıda gümüş yada altın borularla su da getirebilirsiniz. Ama siz hemşerinizin gönlünü almamışsanız, üstüne üstlük bir de kırmışsanız ozaman sizin yaptığınız işin bir hayrı yoktur. Bizim görevimiz elbette şehirlerimizi imar etmek ve mutlu şehirler oluşturmaktır. Bunun içinde hemşerilerimizin halkımızın gönlünü almaktır. Serhat kardeşim bizimle, biz de Ankara ile el ele tutuştuğumuzda sizlere çok daha büyük hizmetler yapacağız ve sizlerin gönlünü alacağız.”diye konuştu.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ise, yeniden belediye başkanı seçildiğinde, Turgutlu’ya yapılan hizmetlerin Urganlıya’da yapılacağını belirterek, “Şu gördüğünüz meydan Urganlıya yakışmıyor. En güzel meydanı yapıp sizlerin hizmetine sunacağız. Meslek Yüksek Okulunun ek hizmet binalarını ve sağlık ocağını yapıp yine sizin hizmetine sunacağız. Biz Ak partiyiz. Belediyecilik bizim işimizdir.”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından seçim büronsun açılışını yapan Tanrıverdi, 50’li yıllarda döşenmiş küf pas içinde kalan su borularının değişimini sağlayan Turgutlu belediyesinin çalışmalarını yerinde inceledi.