Park Sardunya’da gerçekleşen toplantıya Tanrıverdi’nin yanısıra AK Parti Manisa Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Soma Belediye Başkan Adayı Hasan Ergene, İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Ali Özkan, İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Özkan, partililer ve muhtarlar katıldı.

Manisa’yı Büyükşehir yapmakla bir tarih yazdıklarını belirten Tanrıverdi, “İnşallah hizmetlerimizle de bir destan yazacağız. Bunları birlikte gerçekleştireceğiz. Şehir merkezinde mahalleler, kırsalda köyler ve beldelerde muhteşem hizmetleri nasıl beraber yaptıysak bundan sonra da büyük hizmetlere devam edeceğiz.” dedi.

ERGÜN’Ü ELEŞTİRDİ

Konuşmasında Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü de eleştiren Tanrıverdi, “Biz köklü hizmetleri köylerimize ve şehir merkezlerimize götürürken kimileri köylere tenekeden otobüs durakları koymuş, size hizmet getiriyoruz diyor. Sadece o otobüs durağının resmini asmak propaganda yapmak için o durakları koydular. Yoksa otobüs durağı koyan adam otobüs servisini de başlatır. İşte o zaman alnından öperim ben o belediye başkanını. Ama öyle bir şey yok. Çünkü ne CHP ne MHP’nin belediyecilik anlayışı yoktur. Bunlar büyükşehir kanununa da karşı çıktılar. Köyler, belediyeler kapanacak hizmet gitmeyecek mantığıyla bakıyorlardı. Şimdi ise bakıyorum benden önce ya da sonra gidip büyükşehir yasasıyla en güzel hizmetleri getireceklerini söyleyip bu yasanın faziletlerini anlatıyorlar. Hüseyin Tanrıverdi, bu işin kitabını Ankara’da yazdı, buraya geldi, inşallah uygulamasını da sizlerle beraber yapacak.”diye konuştu.

MUHTAR MAAŞLARINI 871 LİRA YAPTIK

Muhtarlarla her görüşmelerinde maaşlarına zam yapılması yönünde istekleri olduğunu hatırlatan Tanrıverdi, konuşmasının devamında “Biz de kendilerine maaşlarınız iyi noktaya gelecek diyorduk, bazıları inanmıyor bazıları da çok yakında olacak diyordu. Gerekli takiplerimiz sonucu muhtar maaşları 871 lira oldu. 2002 Ak Parti iktidarından önce muhtarlarımız 90 lira alıyordu. Bağkur primini ödeyemiyor, sosyal güvenliğini yaptıramıyordu, perişan durumdaydı, şimdi hepsini yapıyorlar ceplerine de para kalıyor.”ifadelerini kullandı.

EN AZ YÜZDE 70

Son seçimlerinde Soma’dan %53 oy aldıklarını belirten Tanrıverdi, “Bunu en az %10-15 artırmamız lazım. En az %70 olması lazım. Bu çıtaya ulaştığımızda da gülen yüz, Soma’nın, Manisa’nın, Türkiye’nin ve dünya mazlum insanlarının yüzü olsun. Bunu yaparsak son zamanlarda oynanan kirli oyunları bozmuş olacaksınız.” dedi.

TANRIVERDİ’DEN SİYAH İNCİLER’E DESTEK

Park Sardunya’daki muhtarlar toplantısı sırasında alana gelen Somaspor’un taraftar grubu Siyah İnciler, ‘Büyük Başkan Tanrıverdi’ sloganları attı. Toplantı sonunda taraftarlar Tanrıverdi ile görüşerek hafta sonu Manisa’da oynanacak olan Manisa Belediyespor-Somaspor maçına davet etti. Tanrıverdi ise taraftarları kırmayarak karşılaşmayı izlemek için orada olacağını belirtti.