Akhisar Stadının Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmesi ile ilgili bugün yapılan Olağanüstü Meclis Toplantısında karar ile ilgili açıklama yapan MHP Meclis üyesi Doğan Ensivri, Stadın büyükşehir tarafından yapılması önergesinin verme sebeplerinin eski stat alanının Akhisarlıların isteği üzerine değerlendirilmesi olduğunu belirtti.

Ensivri yaptığı açıklamada; “MHP meclis üyeleri olarak Akhisar Stadyumunun yarım kalan inşaatının Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanması için önergemizi meclise sunmuştuk, meclisimiz önergemizi komisyona havale etti. Komisyon yaptığı çalışma sonucunda CHP çekimser, AKP red, MHP evet oyları sonucunda önerge reddedilmiştir. 

MHP grubunun talebine sessiz kalmayan Büyükşehir Belediye başkanımız sayın  Cengiz Ergün’e MHP grubu meclis üyeleri ve Akhisarlı hemşerilerimiz adına teşekkür ederiz. 

Bu önergeyi vermemizdeki en önemli sebep Akhisar Stadının bir an önce bitirip Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında eski stat alanının Akhisarlıların isteği üzerine değerlendirilmesidir. Bir önceki meclis toplantısında ve komisyonlarda Belediye Başkanımız Sayın Salih Hızlı’nın ve Akhisarspor başkanı Hüseyin Eryüksel’in Ekim, Kasım ayında biteceği söylemleri Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın daha kısa sürede yapacağını göstermektedir.

MHP Meclis Üyeleri olarak bu sürede bitirileceğini umuyoruz. Belediye Başkanımız Salih Hızlı’nın ve Akhisarspor başkanı Hüseyin Eryüksel’in Bakanlık ile yapılacak görüşmelerde ellerinin daha kuvvetli olması ve Akhisar Belediyesi ve Akhisar’ın menfaatlerini düşünerek Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılmasını MHP Meclis Üyeleri olarak destek veriyoruz. Bu konuda Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın Allah yardımcısı olsun.”dedi.