CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu konuyla ilgili açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı;

“Manisa Akhisar ilçesinde, kapatılan özel bir okulun 11 ve 12. sınıfına geçen 80 öğrencisinin ilçede bulunan Anadolu ve meslek liselerine kayıt yaptıramayacakları, bu nedenle açık liseye kayıtlarının yaptırılması istendi.

Velilerin ve bizzat benim İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yaptığımız tüm girişimler ne yazık ki sonuçsuz kaldı.

Dönüşümünü tamamlamayan okulların kapatılacağı daha önceden belli iken, Bakanlığın gerekli tedbirleri almayarak öğrencilerin açık liseye kaydolmak zorunda bırakılması eğitim hakkının gaspıdır.

Bunu öngörmemek, tedbir almamak, öğrencileri mağdur etmek Bakanlığın büyük bir zafiyetidir.

Kendisi de eğitimci olan sayın Bakan bu soruna acilen çözüm bulmalıdır.

Manisa’nın en büyük ilçesinde böyle bir skandalın yaşanması okula gitmek isteyen öğrencilere siz evde oturun açık liseye kayıt yaptırın demek kabul edilemez.  Öğrencilere ve velilere liselere giriş sistemi değişti başınızın çaresine bakın denemez.

AKP iktidarları döneminde yapboz tahtasına dönen ve altıncı defa değiştirilen liselere geçiş sınav sistemlerinin mağdurları maalesef yine öğrenciler olmuştur.  Eğitimin bu içler acısı halden acilen kurtarılması gerekmektedir”