Akhisar'da bir gurup kadın daha önce birlikte çalışarak para kazanmak, aile bütçesine katkı sağlamak amacı ile başlattıkları mücadelelerine her platformda devam ediyor.

Park Kulüpte bir araya gelen kadınlara bir destek te MHP Manisa Milletvekili aday adayı Nurhan Selçuk'tan geldi. Nurhan Selçuk daha önce de bir takım problemleri için çaba sarf ettiğini belirttiği kadın çalışanlara "sizin her zaman destekçiniz olmaya devam edeceğim" dedi. 

MHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Nurhan Selçuk park kulüpte yaptığı konuşmasında kadınların toplumda bir meta olarak görüldüğünü, sadece cinselliği ile ön plana çıkartılmaya çalışıldığının altını çizerek "çalışmak, para kazanmak ve ailesini geçindirmek isteyen her kadının bırakın engellenmesini, eli öpülmeli, alnı öpülmeli." dedi. 

BELEDİYE HAYIR DEDİ AMA...
Daha önce, Atatürk Mahallesinde Mahalle konağında toplanarak birlikte tekstil fason işi yaptığınızı, buradan kazandığınız paralarla ev geçindirdiğinizi söylemiş, ben de sizi yerinizde ziyaret etmiştim. Sonraları bu yerden çıkarılmış, bunun gerekçesi olarak da para kazandığınızın size söylendiğini belirtmiştiniz. Bu olaydan sonra ben sizin bu sorununuzu Akhisar Belediyesine taşıdım. Konu ile ilgili olarak Akhisar Belediye başkan yardımcısı Ömer İşçi ile görüştüm. Kendisine 'Kadın arkadaşlar hemen hepsi çalışmak, para kazanmak zorunda, hepsinin ailevi olduğu kadar ekonomik sorumlulukları var. Belediye olarak bu kadınlara sahip çıkmalısınız. Gerekiyorsa Akhisar Belediyesi kontrolündeki bu yer ile ilgili kirayı ben karşılayayım. Ancak bu kadınları buradan çıkartmayın. Bu kadınlar ancak böyle güvenli bir ortamda çalışıp huzur bulurlar.'  diyerek yardım istedim. Ancak maalesef olumlu bir yaklaşım görmedim. Kendisi bana 'bu arkadaşlar para kazanıyorlar. Kazandıkları para ile bir yer, depo tutup orada çalışsınlar. Biz bu arkadaşlara yardım edersek emsal olur ve herkes yardım ister' diyerek olumsuz yanıt verdi. O gün sayın Ömer İşçi neye hayır dediğini düşünmedi sanırım. O gün hayır dediği kadınlar, analar, bu toplumun temel taşları, çocuklarımızın,  ilk öğretmenleri, geleceğimizin mimarları idi. Bizim istediğimiz bir pozitif ayrımcılıktı ancak olmadı.

SİZİN SESİNİZ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM
O gün sizin haklarınızı aramak için belediyeye gidebiliyordum ve gittim. Şimdi nereye gidilmesi gerekiyorsa oraya gitmeye hazırım. Sizler gayet masumane bir istekte bulundunuz. Ancak olumlu bir cevap alamadınız. Ancak şunu belirtmek isterim kadın olarak hayata tutunmak gerçekten çok zor. Bunu en iyi bilenler sizlersiniz. Kadın bu toplumda hak ettiği yeri alamadıkça bu toplum kalkınamaz, düzelemez. En azından eskiden kadın toplumda ana olarak görülür saygı duyulurdu. Kadının erkekten bir eksikliği yok, fazlalığı ise ana olmasıdır.

KADIN HAK ETTİĞİ YERİ ALMALI
Bu kadar sıkıntısı olan kadını bir araya getirip, yalın tüketici olmaktan çıkarıp bilfiil üreten, çalışan ekonomiye katkı sağlayan bireyler haline gelmenize yardımcı olan Ayşe Hanıma teşekkür ediyorum. Sizler hakkınızı aramaya devam edin, ben de elimden geldiği, dilimin döndüğü, gücümün yettiği kadar yanınızda olacağım. Elbet bir gün kadın toplumda olması gereken yere gelir. Kadın bu toplumda hak ettiği yeri almalı. Alsın ki daha çok Fatihler, Kanuniler, Yavuzlar, Mustafa Kemaller yetişsin.”