19-20. Dönem Manisa Milletvekili Tevfik Diker, seçimlere bağımsız aday olarak giriyor…

8 Mart' ta açıklayacağım?

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde Manisa Bağımsız Milletvekili Adayı olarak katılmaya hazırlanan 19-20. Dönem Manisa Milletvekili Tevfik Diker, Akhisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Ali Men’i ziyaret etti, Akhisarlı vatandaşlarla bir araya geldi. 

Tevfik Diker: "Genel seçimlere 3 ay gibi bir süreç var. Aday adayları ortaya çıkmaya başladı. Fakat Türkiye'de ki mevcut siyasi partiler, aday belirleme konusunda hata yapabiliyorlar. Çoğu zaman aday belirlemeleri temayül yoklaması ile belirleniyor. Zaman zaman da ön seçim ile belirleniyor. Kontenjan da eklendiğinde Manisa'dan değil başka ilden gelen aday isim milletvekili oluyor. Sonuç ortada Manisa'nın sorunlarını çözüme kavuşturmakta zorlanıyor. Demokrat Parti'nin oy oranı yüzde 6 oranında seçim barajını aşması çok zor görünüyor. Seçim Barajını Ak Parti, MHP ve CHP aşar. CHP'de Kılıçdaroğlu, MHP'de Bahçeli Genel Başkanlığı bıraksın bu iki partiden biri iktidara gelebilir. Adım Adım Manisa programı kapsamında yaptığım görüşmelerde vatandaşlarda aynı görüşte, "dedi.

SEÇİME BAĞIMSIZ ADAY OLARAK GİRİYOR

Adım Adım Manisa programı kapsamında yaptığım görüşmelerde her kesimden kendisinin bağımsız aday olarak seçimlere girmesi yönünde istek geldiğini hatırlatan ve adaylığını 8 Mart Dünya kadınlar Günü’nde açıklayacağını ifade eden Diker: “Manisa Bağımsız Milletvekili adaylığımı 8 Mart 2015 Pazar günü saat 13. 30' da açıklayacağımı paylaşmıştım. Ülkemizde ve en son Manisa Akhisar' da bir kadın cinayeti yaşadık. Cennet anaların ayakları altındadır denilen bir ülkede bu menfur vahşi cinayetleri şiddetle kınıyorum. Analarımıza ve bacılarımıza sahip çıkmalıyız. 1991' de tercih oylarıyla bana sahip çıkan analarımıza ve bacılarımıza kadınlarımıza sahip çıktığımın ayrıca yapılan vahşetin, zulümlerin karşısında durduğumun bir göstergesi olarak seçildiğim takdirde TBMM'de Kadın Haklarını savunacağımı ilan etmek maksadıyla açıklamamı 8 Mart' ta yapıyorum” dedi. 

BAŞARI DİLEDİ

Akhisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Ali Men de, 19-20. Dönem Manisa Milletvekili Tevfik Diker’e çıktığı yolda başarı dileyerek; “Milletvekilliğiniz döneminde yaptığınız çalışmalar hala hafızalardaki yerini koruyor. 7 haziran seçimlerinde bağımsız aday olarak inşallah TBMM’de Manisa’yı ve 17 ilçesini en iyi şekilde temsil edersiniz” dedi. 

AKHİSARLILARDAN DİKER’E ÖVGÜ

Akhisar programını sokak sokak gezerek vatandaşlarla konuşarak sürdüren Tevfik Diker’e Akhisarlılar büyük ilgi gösterdi. Mevcut partilerin aday belirlemesi yaparken vatandaşın isteklerini görmezden geldiğini belirten vatandaşlar; “TBMM’de bizleri temsil edecek milletvekillerini ne yazık ki o partilerin genel başkanları belirliyor. Bizlerinin TBMM’de görmek istediği isimler her nedense listelerin en sonuna yazılıyor. Biz Tevfik Diker gibi halkın içinde olan, halkın sorunlarını, yaşadığı kentin sorunlarını meclise taşıyarak çare arayan milletvekilleri görmek istiyoruz. Bu nedenle bağımsız milletvekili adayı olan sayın Diker’e sonuna kadar destek vereceğiz” dediler.