Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Manisa İl Başkanı Mustafa Ada ile parti içi önseçim delegeleri ve mahalle delegeleri üzerine yapmış oluğumuz röportajda süreci değerlendirdik.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Manisa İl Başkanı Mustafa Ada ile parti içi önseçim delegeleri ve mahalle delegeleri üzerine yapmış oluğumuz röportajda süreci değerlendirdik.

CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, parti içerisinde 15 Ağustos’ta başlayan mahalle delegeleri ve önseçim delegeleri seçimlerinin 6 Eylül itibari ile biteceğini dile getirdi. İlçelerde yapılan seçimler hakkında düşüncelerini paylaşan Ada; “20 Haziran itibari ile süreç başladı. Muhtarlık Delegeleri ve Parti içi önseçim delegeleri 15 Ağustos’ta başladı ve 6 Eylül de bitecek. Tüm ilçeler takvimlerini hazırladı. Bazı ilçeler seçimlerini de gerçekleştirdi. Merkezde Yunus Emre ve Şehzadeler ilçeleri seçimi sürdürüyor. Akhisar da Atatürk Mahallesi mahalle delegeleri ve önseçim delegeleri seçimini başlattı. Akhisar 30 Ağustos’ta seçimlerini tamamlayacak. Kırkağaç seçimlerini gerçekleştirdi. Gölmarmara da 1 Eylül de tamamlamış olacak. Partimize mahalle delege seçimleri ve önseçim delegeleri seçimleri hayırlı olmasını temenni ediyorum.

İL VE İLÇE KONGRELERİ YAPILACAK MI?

Şuanda işleyen süreç delege seçimleri eğer erken seçim kararı çıkmazsa 28 Eylül ilçe kongrelerin başlangıç tarihi her ilçe ona göre seçim takvimini hazırlayacak. İlçe kongreleri bittikten sonra da 11 Kasım il kongrelerinin başlangıç tarihi her il de kendini bu tarihlere göre hazırlayacak. İl kongreleri de 29 Kasım da tamamının bitmiş olması gerekiyor. Ama şöylede bir şey var eğer erken seçim kararı alınırsa il ve ilçe kongrelerinin yapılması zor gözüküyor. Büyük olasılıkla da Parti MYK’sı il ve ilçe kongrelerinin durdurulması kararını alabilir. Büyük olasılıkla da erken seçim olacağa benziyor. Erken seçim olursa da il ve ilçe kongreleri dondurulur. 

İL BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MISINIZ?

İlçe kongreleri bitmeden açıklama yapmam uygun olmaz. İlçe kongreleri tamamlansın ondan sonra süreci değerlendireceğiz. Partimiz için en hayırlısı neyse onun kararını da veririz.