Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili aday adayı Hayriye Hacet Saruhanlı’da halkla ve CHP’lilerle bir araya geldi.

 İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Lokalinde partililerle buluşan Hacet: “Hepinizin bildiği gibi Haziran 2015 seçimleri öncesinde partimizin bünyesinde yapılacak olan bir önseçim var ve ben bu önseçimlerde milletvekilliği yarışına giren aday adaylarından biriyim. Bu önseçimi çok önemsiyorum. Bu önseçimle Cumhuriyet Halk Partisi demokrasinin en güzel örneğini sergiliyor. Vatanına, milletine ve memleketine sahip çıkarak Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan bizler, Türkiye Büyük Millet Meclisinde halkı temsil edecek olan temsilcilerini kendimiz belirliyoruz. Bu değer bizim partimizin bir demokrasi değeri olarak yaşanıyor. Başka partiler ne yapıyor? Genel merkez ‘seni bu temsil edecek’ diyor. Hiç olur mu? Parti üyelerinin onayını almayan bir vekil, o vekaleti nasıl sağlıklı yürütür? Bu vekilleri kim oraya getirdiyse, o vekiller O’na hizmet eder. Ben ve ekip arkadaşlarım Meclise gidip hizmet etmek için sizlerden vekalet istemeye geldik. Saruhanlı’nın, Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan siz değerli arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin derdini, sorunlarını dinleyip, sizler için çözüm üretmeye geldik.” Dedi.  

Partililerle bir süre sohbet eden Hacet’e partililerinden gelen soruları da yanıtladı. Kadına şiddet konusunda sorulan bir soruya yanıt veren Hacet: “Bu konu benim ve ekip arkadaşlarımızın canını çok acıtan bir konudur. Öncelikle ben bir kadın ve anne olarak bu sorunla hem siyasi platformlarda hem de siyaset dışındaki platformlarda mücadele eden bir kişiyim. Her platformda bu soruna dikkat çekmek için çalışıyorum. Şiddetin her türlüsü kötü. Ancak kadına yönelen şiddet direkt olarak toplumun temellerine yapılmış saldırıdır. Bu gün içinde bulunduğumuz toplum annelerin, dolayısıyla kadınların ürünüdür. Eğitimle, toplumsal farkındalıkla bu konunun üstesinden gelmek için partimizin ve bizim pek çok projemiz var. Bu toplumsal farkındalık ve duyarlılık topluma tamamen hakim oluncaya kadar bir takım fiziksel ve yapısal tedbirler de alınmalıdır. Kadın sığınma evlerinin açılması ve çoğalması gerekmektedir.” Dedi.

Partililerden gelen sorulardan biri de Kürt sorunu konusunda oldu. Soruyu yanıtlayan Hacet : “Kürt kökenli vatandaşlarımız Cumhuriyetimiz kuruluşu öncesinde kurtuluş savaşını beraber verdiğimiz etnik bir zenginliğimizi oluşturmaktadır. Milliyetçilik adına bu sorunu daha da içinden çıkılmaz hale getirmek isteyen yapılar mevcuttur. Ancak ben, hemen hemen her sorunun çözümünü bizlere sunan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milliyetçilik tanımıyla bu sorunun çözümünü sunduğunu düşünüyorum. Atatürk Milliyetçiliğini doğru anlamak bu sorunu çözmek için en önemli noktadır.” Dedi.

Alevilik konusunda gelen soruya yanıt veren Hacet : “ Dinsel olarak ayrıştırma çalışması Emeviler döneminden beri sorun olmuştur. Belli amaçlar için Emevilerin oluşturduğu bu düşmanlığın, bu ayrıştırıcı düşüncenin bir değer üretmediği malumdur. Ben kendi adıma Cem’e de katıldım, Namaz da kıldım. Ayrıştırıcı olmadığımız, kültürel değerlere saygılı olduğumuz sürece sorun yaşanmayacağını çok iyi biliyorum. “ dedi.

Çiftçilerin sorunları konusunda gelen sorunlara toplu yanıt veren Hacet: “Çiftçimizin tüm sorunlarını biliyoruz. Üretim maliyetlerinin çiftçinin gelirini nasıl kemiriyor, çok iyi biliyoruz. Fiyat politikalarıyla çiftçinin hakkı nasıl yeniliyor, çok iyi biliyoruz. Sorunu bilmek başka bir şeydir, sorunu çözmek başka bir şeydir. Biz bu sorunları çözmeye talibiz” dedi.

Hacet sohbet sırasında geçtiğimiz günlerde vefat eden Muharrem Ekici’yi de andı. Hacet: “Çok genç yaşta kaybettiğimiz Muharrem arkadaşımızın üzüntüsü hala taze. Çok genç yaşta olmasına karşın partimizde derin izler bırakmış bir kardeşimizdi. Muharrem arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine,  sevenlerine ve yol arkadaşlarına sabırlar diliyorum.” Dedi.

Hayriye Hacet esnaf ziyaretleri ve hasta ziyaretleriyle Saruhanlı programını tamamladı.