12 yıldır Saadet Partisi ilçe başkanlığını yürüten Fikret Aysu, yönetimi bırakırken, 2 yıl önce Saadet Partisinden Belediye Başkan adayı olan Emekli Öğretmen Ali Dursun tek liste ile girdiği seçimi kazanarak Saadet Partisinin Akhisar ilçe başkanı oldu. Divan başkanlığına Saadet Partisi il başkan yardımcısı Abdullah Yılmaz, başkan yardımcılığına Sabri  Aktay, katip üyeliklere SP Soma ilçe başkanı Naim Bozdemir  ve Mustafa Eren seçildi.

İstiklal marşının okunmasından sonra kongrenin açılış konuşmasını mevcut başkan Fikret Aysu yaptı. Fikret Aysu;" Ey milli görüşçüler! İyi biliniz ve katiyen unutmayınız ki, islamsız saadet olmaz. Sakın ola ki, her ne pahasına olursa olsun, dünyevi değerler uğruna davanızdan taviz vermeyiniz, çizginizden sapmayınız, dik duruşunuzu sakın ha bozmayınız. Çünkü Milli Görüş, dünya ve ahiret kurtuluşunun tek adresi ve tek reçetesidir. Milli Görüşsüz olmaz. İş birlikçilere itibar etmeyiniz, meyletmeyiniz. Hakkın düşmanı bâtıl değildir, Hakk’a en yakın olan yanlıştır. Benden sonra, ben aranızda yokum diye asla cihattan geri durmayınız. Çünkü biz Müslümanlar, bu davaya, İslam’a hizmet etmekle şeref bulduk. Sizler de bu şerefe nail olmalısınız ve başkalarının da bu şerefe nail olması için gayret etmelisiniz. Hiç bir zaman, hiçbir sebeple ve hiç bir şekilde asla ye’s ve ümitsizliğe düşmeyiniz. Bizim inancımızda ümitsizliğe yer yoktur. Biliniz ki Allah, kendisine iman edenlerle daima beraber olmuştur, daima beraber olacaktır. Sizler, inancınıza uygun olarak yaşayınız ve inancınız uğruna mücadele veriniz, cihad ediniz .Ve neticeyi Alemlerin Rabbi olan Yüce Allah’a bırakınız. Zira sizler, zaferden değil, seferden sorumlusunuz. Asla unutmayınız ki, iman varsa imkân da vardır. Milli, Görüşçü, isterse tekeden süt çıkartır. Bu nedenle, bir ülkenin asıl gücü silahı, topu, tüfeği değil; imanlı gençleridir. Dünya hayatı gelip geçicidir, bir oyun ve eğlenceden ibarettir. Baki olan ise Allah’tır, Âhiret Hayatı’dır. Öyle inanıyorum ve umuyorum ki, İnşallah Âhiret’te beraber olacağız, Kevser Havuzu’nun başında Efendimiz(sav)’le buluşacağız, Cennet’in en müstesna yerlerinde ikamet edeceğiz. Unutmayınız…Zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Allah’a emanet olunuz, haklarınızı helâl ediniz.

(Prof. Dr. Necmeddin Erbakan. Millî Görüş Lideri)

Faaliyet raporunu yönetim kurulu üyesi Nazif Ak, hesap raporunu Hakkı Kuzum okuduktan sonra Fikret Aysu yönetim kurulu, delegeler tarafından ibra edildi.

Siyasi konuşmalarda söz alan Saadet Partisi yeni başkanı Ali Dursun;"  Görüyorum ki bizim zamanımızdan bugüne gençler siyasete çok uzak duruyor. Bu da şahsen benim hoşuma gitmiyor. Çünkü gelecek gençlerindir. Onun için başta Akhisarlı gençler olmak üzere Türkiye ve Dünya'daki tüm gençleri siyasete davet ediyorum. Siyaset derken her partide değil, siyasetin yapılacağı yer Saadet Partisi'dir. Gençlere bir kez daha sesleniyorum lütfen geleceğinize sahip çıkın, çünkü siz sahip çıkmazsanız mutlaka birileri isiz idare edecektir" dedi.

Kongrede konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Zekai Yılmaz;" İçinde bulunduğumuz bu pandemi döneminde aramızdan ayrılan dava arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet ve şifa bekleyenlere Allah'tan şifa diliyorum. İnşallah en kısa sürede eski günlerimize döneriz. Bu süreçte fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Zor durumda kalan, ekonomik sıkıntı yaşayan esnafımıza ve halkımıza kolaylıklar diliyorum. Bu zor süreçte ekonomiden sağlığa, tarımdan hayvancılığa tüm zorluklar milli görüşle aşılacaktır inşallah. Savaş değil, barış, çatışma değil diyalog, tüketim değil üretim ilkeleri ile yaşanabilir bir Türkiye için ve İslam dünyasındaki kanın ve gözyaşın dinmesi milli görüş yönetimi ve milli görüş kadroları ile olacaktır. Biz kardeşler topluluğu milli görüş ile bizi birbirimize bağlayan bağ İslam'dır. Olayları İslam'ın emir ve yasaklarına göre değerlendiririz. Saadet Parti'miz milli görüş çizgisinde Erbakan hocamızın 1969 yılında bağımsızlık hareketi ile başlayan 1971 yılında Milli Nizam, Milli Selamet, Refah, Fazilet ve Saadet Partisi ile devam eden bir siyasi harekettir" dedi.

Kongrede konuşan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Salih Berber;" Hepinizin rızasını kazanma bu doğrultuda da hem bu dünyada hem de ahirette hem kendimiz hem de insanlık için güzellikler, iyilikler doğru olan tecellisi için bu çalışmaları yapıyoruz. Allah hepinizden razı olsun, ben şuanda bir konuşması olarak şu güzelliği ve mutluluğu yaşıyorum. İnanıyorum ki salonumuzdaki tüm kardeşlerimiz ben buradan ayrılırken yanıma yaklaşıp da herhangi bir ihalede aracılık yapmamı istemeyecektir. Buradaki kardeşlerimiz Allah rızası için tüm insanlığın dünya ve ahiret saadeti için yıllardan beri koşturan kardeşlerimiz veya ilk kez bugün gelmiş kardeşlerimizden de müteşekkiriz. Bundan dolayı sizi tebrik ediyorum, Allah hepinizden razı olsun. Bu kadar samimi duygularla bu çalışmayı yürütüyorsunuz. Elhamdülillah bu güzellikten dolayı da biz dün vardık, bugün varız yarın da var olacağız. Bizi sayılarla, rakamlarla, gramlarla santimetrelerle ölçmesinler. Kalbimizin, yüreğimizin zenginliği ve Allah için koşturmamızın heyecanı ile değerlendirsinler. Değerli kardeşlerim şuan bir ilçemizin kongresini yapıyoruz. Ama inanıyoruz ki bizi bu çalışmamız tüm dünyada hakkın ve adaletin hakim olmasına vesile olacak bir basamaktır. Biz inancımızı çalışmalarımızın temelini oturtmuşuz, biliyoruz ki son peygamber gelişi ile beraber artık dünyanın tamamı tek bir kavim gibidir. Bunun sonucu olarak inanç anlamında dünyanın her tarafı birdir, ya her tarafta huzur bulacağız, yada her yerde sıkıntı çekeceğiz. Akhisar'ımızın herhangi bir mahallesinde huzurlu yaşabilmemiz için dünyada da huzurun olması lazım. Dünyada huzur yoksa ilçemizde de, mahallemizde de ve evimizde de huzur yoktur" dedi.

Saadet Partisi Akhisar İlçe başkanı Ali Dursun ve yönetim kurulu üyeleri Asil aday üyeler: Nazif Ak, İ. Hakkı Kuzum, Fikret Aysu, Yunus Şener, Okyay Çakmak, Hüseyin Çelik, Dursun Özçetin, Haydar Doğan, Abdulmuttalip Karaoğlan, Özcan Şahin, Beytullah Cebe, Hüseyin Kocabaş, Mümin Camgöz, Mümin Şen

Yedek aday üyeler: Hasan Kara, Mustafa Çaklar, Mustafa Arif Aysu, Ali Kuzum, Mustafa Kafaoğlu, Hakan Gencer, Bayram Kaltakcı, Abubekir Karaboğa, Metin Meral, Mehmet Reşat Özkendi, Esra Kafaoğlu, Ayşe Şen, Harun Adıgüzel, Rahmi Kuş, Sadık Taylan

İl Kongre delege adayları

Ali Dursun, Nazif Ak, İ. Hakkı Kuzum, Fikret Aysu, Yunus Şener, Okyay Çakmak, Hüseyin Çelik, Dursun Özçetin, Haydar Doğan, Abdulmuttalip Karaoğlan, Özcan Şahin, Beytullah Cebe, Hüseyin Kocabaş, Mümin Camgöz, Mümin Şen, Hasan Kara, Mustafa Çaklar, Mustafa Arif Aysu, Ali Kuzum, Mustafa Kafaoğlu, Hakan Gencer, Bayram Kaltakcı, Abubekir Karaboğa, Metin Meral, Mehmet Reşat Özkendi, Esra Kafaoğlu, Ayşe Şen, Harun Adıgüzel, Rahmi Kuş, Sadık Taylan

Akhisar Saadet Partisi (SP) 7. Olağan kongresine Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Salih Berber, Saadet Partisi İl Başkanı Zekai Yılmaz, Saadet Partisi il başkan yardımcısı Abdullah Yılmaz, SP Soma ilçe başkanı Mustafa Eren, Saruhanlı İlçe başkanı Sezai Zeytinli, Yunus Emre İlçe başkanı Erol Nurbaş ve Akhisarlı delegeler katıldı.