1 Kasım Genel seçimlerine az bir süre kala Manisa Medya TV'de çarşamba günleri 21:00 de yayınlanan "Engin Akyüz ile konuşuYORUM" programı siyasilere ağırlık veriyor. Saadet Partisi Manisa 1. sıra Milletvekili adayı Sayın Hakkı Kuzum ve Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Sayın Metin Bulduk'un konuk olduğu programda, her iki konuk, eşit, tarafsız, adil ve objektif bir programda Saadet Partisinin iktidar olması halinde neler yapabileceklerini halka anlatma fırsatı buldular.

7 Haziranda Büyük Birlik Partisi ile ittifak yaptıklarını, 1 Kasım seçimleri için de Adalet ve Kalkınma Partisi ile görüştüklerini fakat bir anlaşma sağlanamadığı için tek başlarına seçime girdiklerini anlatan İl Başkanı Metin Bulduk, Akpartinin ve diğer partilerin asıl korktukları partinin Saadet Partisi olduğunu, partinin kurucusu Rahmetli Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın kendilerine emanet olduğunu ve kapılarının herkese açık olduğunu, asgari ücreti iktidar olmaları halinde 1500 TL yapacaklarını, esnafı kepenk kapatmaya zorlayan AVM ler ile ilgili bir takım düzenlemeler yapacaklarını, 65 yaş üzerindeki maaşlara % 100, emekli maaşlarına da %50 zam yapacaklarını belirtti.

Partinin Manisa 1. sıra Milletvekili Adayı olan Hakkı Kuzum ise, seçim beyannamelerinde olan bazı maddeler üzerinde izleyicilere bilgiler vererek; Sayıştayın  daha etkin olması gerektiğini, memura siyaset yasağının kaldırılacağını, Türkiye'nin belini büken terör için dış politikaların gözden geçirileceğini ve  İslam kardeşliği modeli ile bu işin üstesinden geleceklerini, ilköğretim ve orta öğretimde öğle yemeklerinin öğrencilere ücretsiz verileceğini bildirdi.

Milletvekili adayı İsmail Hakkı Kuzum, 1 Kasım seçimlerinde, bir milletvekili aday olduğu ilde alması gereken oyu alır ise partisi barajı geçmese dahi kişinin anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkını kullanarak milletvekili seçileceğini, bu işinde sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.

Seçime kadar önümüzdeki çarşambadan itibaren alınan oy oranlarına göre sırası ile, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve kalkınma Partisi milletvekili adaylarının konuk edileceği "Engin Akyüz ile konuşuYORUM" programı ilgiyle izlendi.