CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Genel Başkan'ın görevlendirmesiyle Sarraf duruşmasını izlemek üzere CHP Cezaevleri Komisyonu üyeleri Ağbaba ve Demir ile ABD'ye gideceğiz" dedi

CEZAEVİ KOMİSYONU GÖREVLENDİRİLDİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle Rıza Sarraf duruşmasını izlemek üzere CHP Cezaevleri Komisyonu üyeleri Veli Ağbaba ve Nurettin Demir ile ABD'ye gideceklerini bildirdi.

Özel, CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir ile düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi.

SARRAF DURUŞMASINI YAKINDAN İZLEYECEKLER

Özel, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri Ağbaba ve Demir ile birlikte gelecek hafta ABD'ye giderek, Rıza Sarraf'ın duruşmasını izleyeceklerini, davanın adım adım takipçisi olacaklarını ifade etti.

CHP'li Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhtiyacı varsa, kapının altından soğuk geliyorsa önüne yatırması için Sayın Muammer Güler'den bir havlu götürebiliriz. Veya Egemen Bağış'ın en samimi dualarını götürebiliriz. Zafer Çağlayan'dan kol saatine karşılık kol böreği götürebiliriz. Sayın Bayraktar'a 'ne götürelim' diye sorduk, o da 'Niye bana soruyorsunuz. Her şeyi bilen Cumhurbaşkanımız, ne gidecekse söyleyin, o yollasın' dedi.

“BU DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

CHP olarak, ABD hukukunda bu davanın görülüş sistematiğine ilişkin yapabileceğimiz ne varsa, davayı izlemek, ortaya çıkacak bilgi, belge ve ifadelerin Türk yargısına hızla intikalini sağlamak. İkinci Deniz Feneri vakası yaşanmaması adına mümkün olduğu kadar Türk ve ABD hukuk sistemlerinin bütün ayrıntılarını da göz önünde bulundurarak, bu davanın takipçisi olacağız."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bu yargılamanın Türkiye'de olmamasından üzüntü duyduklarını dile getirerek, yargılamanın mutlaka Türkiye'de yapılması gerektiğini söyledi.

Sarraf'ın tutuklanmasından sonra AK Parti'nin tavrının ve konuya bakışının ortaya çıktığını ileri süren Ağbaba, "Havuz medyası, bunu kendisine direkt olarak yöneltilen suçlama olarak görüyor. Paralel olmayan bir ABD'deki savcı kalmıştı, onu da paralel ilan ettiler. Türkiye'de bu işe bulaşmış her kim varsa onlar da yargılanmalı, mutlaka Türkiye'deki ayağı da yargılanmalıdır." diye konuştu.

Nurettin Demir ise "Sanıyorum Türkiye'deki cezaevleri doldu taştı, onu yerleştirecek bir yer bulamadılar. ABD'ye rica ettiler, oradaki cezaevine tutuklu olarak aldılar." dedi.