Manisa Medya TV'de Pazartesi günleri canlı olarak yayınlanan Engin Akyüz ile konuşuYORUM programının bu haftaki konuğu Akparti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit oldu. Önceki hafta MHP Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu ve Mustafa Şafak programa konuk olmuş ve geçen haftada CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin konuk olarak katılarak partilerini temsil etmişlerdi.   

Akparti Akhisar İlçe Başkanı İ.Hakkı Şenyiğit programa başlarken 16 Nisanda yapılacak referandumun bir halk oylaması olduğunu, 16 Nisanın yerel yada genel bir seçim olmadığını belirterek particilik yapılmaması gerektiğini söyledi.

Kalıcı siyasi istikrar için, uzlaşma kültürünün gelişmesi için, hükümetin kurulamaması gibi sorunların ortadan kalkacağı için, hızlı ve etkili bir yönetimin devamı için, güvenoyunun halk tarafından verilen bir hükümet modeli olacağı için ve vesayet sisteminin tasfiye edileceğine inandıkları için bu paketi getirdiklerini ve bu yüzden anayasa değişikliğine "evet" diyeceklerini ifade eden İlçe Başkanı Şenyiğit; çift başlılığın nasıl biteceğini de anlattı. Mevcut sistemde Cumhurbaşkanının yetkisinin çok, fakat sorumluluğunun yok olduğunu, bunun da değişeceğini, 16 Nisanda evet de çıksa hayır da çıksa hayatın devam edeceğini, evetçilerinde hayırcılarında kardeş olduğunu ve vatandaşın kararına her zaman saygı duymak zorunda olduklarını söyledi.

İlçe Başkanı Şenyiğit; diktatörlük, otoriterlik ve tek adamlık eleştirilerinin doğru olmadığını, bugünkü sistemde Cumhurbaşkanının sadece vatana ihanetten yargılanabildiğini ama yeni sistemde Cumhurbaşkanının bir suç işlemesi halinde daha kolay yargılanabileceğini, hatta görevi bittikten sonra bile yargılanabileceğini de anlattı. 16 Nisanda rejimin değişeceğini söyleyenlerin kafa karıştırdıklarını ve rejim değişikliği söyleminin hayali bir söylem olduğunu belirtti. Yeni sistemde tarafsızlıkla ilgili, Cumhurbaşkanının kararname çıkarması ve denetlenemeyeceği ile ilgili ve Cumhurbaşkanının meclisi feshetmesi ile ilgili de eleştirilere tek tek cevap veren Akpartili Başkan, 18 yaşındaki eğitimli ve donanımlı gençlerin görev ve sorumluluk almaları gerektiğini, 18 yaşındaki bir gencin nasıl seçme hakkı varsa seçilme hakkının da olması gerektiğin anlattı. Milletvekili sayısının 600 e çıkarılması ile ve HSYK da yapılacak değişiklikler ile de bilgiler veren İ.Hakkı Şenyiğit, önümüzdeki günlerde idam ile ilgili mecliste uzlaşma sağlanamazsa bununla ilgili de referanduma gidilebileceğini söyledi.

Programın son bölümünde Akhisar konuşuldu. Akhisar Spor Toto Stadyumunun müteahhit tarafından yeni sezona yetiştirilmeye çalışılacağını, şehrin içinden geçen demiryolunun dışarıya alınması işleminin bu yıl sonunda biteceğini, çevre yolunun dışarıya taşınmasının ise önümüzdeki yıl biteceğin bildiren Şenyiğit, Zeytin İhtisas Bölgesi faaliyete geçtiğinde "Zeytinin Başkenti"nin Akhisar olduğunun herkes tarafından bir kez daha görüleceğini söyledi.