Son günlerde basında AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in Akhisarspor taraftar Derneğindeki kişilerle girdiği sert tarışmada kullandığı ‘Manisayı çok mu sevdiğimizden’ ifadeleri basında çokça yer almıştır. Aslında mesele AKP’nin bütün Türkiye’de yaptığı kutuplaşma ve ötekileştirmenin, biz ve onlar siyasetinin Uğur Aydemir’in bilinçaltından Manisa’ya yansımasıdır.


Bütün bir ülkeyi, bütün renkleri ile bir ve bütün kucaklamak yerine kendilerine oy veren yüzde 50, vermeyen yüzde 50 şeklinde bir anlayışa sahip olan AKP’liler şimdi de Akhisarspor ile Manisaspor üzerinden bir gerginlik üretme ve bu gerginliği yönetme sevdasına düşmüşlerdir. AKP Milletvekillerinin Manisaspor ziyaretlerinde Akhisarlı yöneticileri ve Akhisarsporu hatta Akhisar halkını eleştridikleri, Akhisara gidince de bunun tersini yaptıkları uzun süredir zaten bilinmekteydi. Ancak Uğur Aydemir’in basına yansıyan son ifadelerinden de anlaşılabileceği gibi bugün artık ‘tavşana kaç tazıya tut’ siyaseti duvara toslamıştır.


Anayasamız milletvekilerine bir ilden milletvekili seçilmiş olmalarına ramen Türkiye’nin milletvekili olmayı görev olarak veririken, Uğur Aydemir Akhisar’da Akhisarlılarla konuşurken seçim bölgesi içinde olan Manisayı bile sevmediğini söyleyecek kadar samimiyetsiz davranmayı başarabilmiştir. Oysa hangi partiden olursa olsun milletvekilleri, bütün illerin ve bütün Türkiyenin milletvekilleridir.


Mesele bu yönü ile gündeme gelmekle beraber bu tartışmada esas sorun AKP siyasetinin, AKP milletvekillerinin, AKP’li Belediye Başkanlarının, Bakanlarının Akhisar’a verdikleri sözü tutmama meselesidir. Akhisara verilen stadyum sözü yerine getirilmemiştir. Bu söz 2009 yerel seçimlerden önce verilmiş bir sözdür. Bugüne kadar bir şekilde hep ötelenmiş, şimdi ise ihaleyi alan firma yanlış hesaplama yaptım diyerek, Kamu İhale Kurumuna başvurmuştur ve stadın inşaatını yapmamaktadır.Akhisarımıza verilen söz yerine getirilmemiştir ve süreç uzadıkça, uzamıştır.


Seçimden önce verilen sözlerin yerinde yeller esmektedir şimdi. Taraftar haklı olarak maçların kendi sahasında oynanmasını istiyor. Bu nedenle mevcut stadlarının yenilenmesi için imza kampanyası başlattılar. Ancak imzasını vererek en demokratik hakkını kullanan 10 bin vatandaşımız Uğur Aydemir tarafından yok sayıldı. Sözlü şiddetini gördü. Attıkları imzalar Aydemir tarafından kaldırılıp kaldırılıp masaya vuruldu. Demokrasilerde seçmenlerin kendilerine verilen sözlerin takipçisi olmaları en doğal haklarıdır. Sinirlenmeye, bağırmaya, çağırmaya ve haksız hukuksuz yaklaşımlarla konuyu çarpıtmaya gerek yoktur.

Bilinmelidir ki;

Bizler, Akhisar’a ve Akhisarspor’a verilen tüm sözlerin takipçisiyiz.

Bizler hem Manisayı hem Akhisarı hem de bütün ilçelerimizi hep birlikte ve tüm kalbimizle seviyoruz. .