CHP Gurup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgün Özel, Akhisar’da oda başkanları ile muhtarlarla yapılan kahvaltılı toplantıda, “Rejim değişikliğinde hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir sorgulanacak” dedi.

Oda Başkanları ve muhtarlarla yapılan kahvaltılı toplantı ilçe başkanı İsmail Şahin’in açış konuşması ile başladı.  

Şahin’den sonra  konuşan Gurup Başkan Vekili Özgür Özel, “Yakamda parti rozeti yok. Arkamda genel başkanımın resmi yok, sadece Türk bayrağı ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi var. Burada siyaset yok. Siyaset konuşmayacağım.” Yapılacak referandumda bu ucube olan Türk tipi  başkanlık  diye bir Anayasa değişikliği oylaması yapılacağını söyleyen Özgür Özel, “Biz Türk milleti olarak  istiklal savaşımızda  düşmana karşı hayır diyerek kenetlendik. İlk TBMM simiz de hacısı da vardı, hocası da vardı. Okumuşu da vardı, vatanı için canını feda etmeye hazır okumamışı da vardı. Tek düşüncemiz  ülkemizi düşmandan kurtarmak vardı. Onu da başardık. Hakimiyet Kayıtsız Şartsız  milletindir  diye hala TBMM simiz de yazılı olan  bu satırlar  rejim değişikliğinde  adeta ortadan kalkarak tek adamın kararı olacağı için sorgulanacak. Biz sadece İstiklal savaşında  işgale karşı hayır demedik, Kıbrıs harekatında da hayır dedik. ABD’nin ülkemizden Irak işgaline TBMM AKP’li 99 milletvekilinin de katkıları ile hayır dedik. Hep ülkemizin çıkarları için hayır dedik. Ve ülkemiz yararlı çıktı.” 

Tek kaptan ile işlerin  çok daha iyi olacağını söylediklerini, Büyük gemilerde 4, şehirler arası otobüslerde ve Uçaklar da 2 şer kaptan olduğunu söyleyen Özgün Özel, “ Şimdi  Sayın Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan için istenen  bu sistem için MHP’lilere soruyorum, gelecekte Demirtaş  cumhurbaşkanı olursa ne derler, AKP’lilere soruyorum; Kılıçtaroğlu cumhurbaşkanı olursa ne derler.” 

İktidarın en sevdiği ülkenin Suudi  Arabistan, bu günlerde en sevmedikleri ülke Hollanda, olduğunu söyleyen Özel, “Sadece şunu söylüyorum; yer altından petrol fışkıran Suudi Arabistan’da vatandaşının milli geliri ile Hollanda’da ufacık Hollanda vatandaşının milli geliri arasında  43 kat fark var. Şimdi düşünün  Mirleşmiş Milletlerin resmi rakamlarına göre en gelişmiş 9 ülkenin 8’nin  yönetimi Parlamenter  sistem, sadece Amerika’da başkanlık, ama orada da  Senato  başkanın üstünde, en gelişmemiş 10 ülkenin hepsi başkanlık ile yönetiliyor. Yasaması, yürütmesi, yargısı olan Parlamenter  sistemde hiçbir Allahın kulu  başkanlığa geçelim diye  düşünmüyor.” Dedi.