MHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Av. Osman Oktay, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Oktay; “Tarihin akışını değiştiren ve dönemin en son teknolojisi ile üretilmiş savaş araçlarına karşı; Eceabat, Seddülbahir, Kilitbahir, Conkbayır, Anafartalar ve daha birçok yerde verilen olağan üstü mücadele, Türk milletinin bahis konusu anayurdu savunma olduğu zaman nelerin yapabileceğini açıklıkla ortaya koyduğu, çelik ve barutun, inanç ve azim karşısında diz çöküşünün bir kanıtı olan Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılını kutlamanın mutluluğunun yaşıyoruz.

Kahraman Türk Milletinin iman dolu göğsüne çarpan emperyalist düşman donanmaları birer birer Çanakkale’nin derin sularına gömülürken bütün dünya; Aziz ve Necip Türk Milletinin yurduna saldırmanın sonuçlarının neler olacağını görmüş, tarihçiler ise o anları emperyalistler için utanç, bizim için ise gurur ve övünç sayfalarına yazmışlardır. Bilinmelidir ki, şanlı tarihimizden kazanılan inanç ve azimle, dün fedakârca gösterilen cesaret dolu mücadelenin aynısının, vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı söz konusu olduğunda bir kez daha tekrarlanacağına olan inancımız tamdır. Bu vesileyle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bugün onur ve gururla andığımız büyük zaferi yaşatan Çanakkale’nin kahraman şeditlerini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun”dedi.