Akhisar Bakkallar ve Benzerleri Esnaf Odası, Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili adayları Avukat Osman Oktay, Mustafa Uncu ve MHP İlçe yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi. 

Zeytinliova Yolu üzeri Şen Kardeşler Restorantta düzenlenen kahvaltı programında Bakkallar ve Benzerleri Esnaf Odası başkanı Zafer Kara; "Bizler Bakkallar Odası olarak siyasi arenada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.  Akhisarlı hangi vekilimiz varsa, onun yanında olup ona sahip çıkmaya çalışıyoruz. Biz Akhisar için varız, biz Akhisar'a ne sağlayabiliriz birlikte neler yapabiliriz mücadelesindeyiz. Burada teşekkürü hak eden bir Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatı ve onun sayın başkanı, bunu neye göre söylüyorum. Diğer ilçelere baktığınızda Akhisar'da belediyenin MHP'li olmamasına rağmen büyük bir mücadele vererek 2.sıradan aday yer alması bu teşekkürü biz borç biliyoruz. Bizim Akhisar'ımızın vekile ihtiyacı var. Biz sivil toplum örgütleri vekillerine sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. Belki bizim yaptığımız Bakkallar Odası olarak bir tarafı güzel, bir tarafı da riskler taşıyan hadiseler. Çünkü bizde Akhisar olarak birisi bir şeyler yapmaya gayret ettiğinde bir diğeri paçasından aşağıya çekmeye gayret ediyor. Bundan sonraki dönemde de sayın vekilimizin yanında olacağımızın, diğer partilere de nerelerde nasıl destek vermemiz gerekiyorsa vereceğimizi söylüyorum." diye konuştu.

Manisa ve 17 ilçesini karış karış dolaştıklarını ifade eden MHP Manisa 2. Sıra Milletvekili Adayı Av. Osman Oktay; "Seçime 6 gün gibi bir süre kaldı. İnşallah sonucu memleketimiz için hayırlı olur. Biz sahalardayız yaklaşık 2 aydır sokağı hemen hemen 17 ilçemizi net şekilde dolaştık. Manisa için Milliyetçi Hareket Partisi için güzel sonuçlar çıkacağına inanıyoruz. Tabi biz 2. sırada bir milletvekili adayı olarak çok büyük bir aksilik olmazsa biz kesin TBMM'deyiz. Ancak biz TBMM'deyken burada başkanımız biraz önce büyüklük gösterdi. İlçe yönetimine bu sıra için teşekkür etti. Bizim ikinci sırada olmamızın en büyük nedenlerinden birisi Bakkallar Odası da içinde olmak üzere Akhisar'da bulunan büyün STK'lar Akhisar'dan MHP merkezine buradaki gücü ekonomiyi, Akhisar'ın önemli bir konumda olduğunu buradan bir Milletvekilinin gitmesi gerekir diye ortak bir metnin altına imza atıp MHP genel merkezine ulaştırmaları bir algı oluşturmuştur. Tabi ki onlarda STK'ların bu birlikteliğini bir arada görünce bu sıraya bizlere vermişlerdir. Bu manada STK'ların çok büyük gücü vardır kendilerine teşekkür ediyoruz. 

1 Kasım'dan sonraki süreçte meclis çalışmaları başlayacak. Akhisar'da bölgede ne kadar STK varsa dernek oda varsa onlarla birlikte hareket etmeyi düşünüyoruz. Biz hiçbir zaman sizin dışınızda olmayacağız. Sizin sorunlarla ilgili çözüm önerilerinize sürekli açık olacağız. Bu böyle bilinmesi gerekir, geçmişte böyle yaptık aynı şekilde devam edeceğiz. 

HİLAL KART UYGULAMASI

Bakkallar ile ilgili bir projemiz var, Hilal Kart uygulamamız var. Muhtaç durumda olan vatandaşlara bu bildiğimiz kredi kartları gibi kart tahsis ediyoruz. Onun içine her ay yükleme yapıyoruz. Vatandaşımız sadece mahallenin bakkalından zincir marketlerde kesinlikle kullanamıyor. O ihtiyaç sahibi arkadaşımız mahallenin bakkalından kullanacak, ihtiyaçlarını karşılayacak.  Geçmiş dönemlerdeki gibi birilerinden gelecek poşetteki torbadaki makarnaya, bulgura, pirince insanlar ihtiyaç duymayacak. Ne ihtiyacı varsa kendisi alabilecek. Çünkü biz insanlarımızın onurlu ve gururlu olarak yaşamasını istiyoruz. Her insan onurlu ve gururlu bir şekilde yaşaması gerekiyor. Tabi ki seçim beyannamemiz çok uzun, herkesle ilgili bunları buradan uzun uzun anlatıp değerli vakitlerinizi almak istemiyorum. 

Burada Akhisar'da yüzde yüz yerli yüzde yüz Akhisarlı adaylar burada sizlerden de desteği bekliyoruz. Buradan bütün hemşerilerimize herkese iyi haftalar diliyorum." dedi.